Kripto para borsalarının ikinci çeyrek performansı ve piyasa değerleri
Kripto para borsalarının ikinci çeyrek performansı ve piyasa değerleri

Kripto para borsalarının ikinci çeyrek performansı ve piyasa değerleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İkinci çeyrekte, ilk 10 kripto para borsasının toplam işlem hacmi önceki çeyreğe göre %23 düşüşle 8 trilyon doları geçti.

Binance, pazar payında %3’lük bir düşüş yaşayarak %50’nin biraz üzerine düşmesine rağmen en büyük borsa konumunu korudu. Kripto araştırma şirketi TokenInsight’ın raporuna göre, Bybit, Bitget, MEXC ve Huobi küçük artışlarla büyümeye devam etti ve OKX %1,9’luk en büyük artışı gördü. Gate, KuCoin ve Coinbase ise hafif düşüşler yaşarken, Upbit %2,4 düştü.

TokenInsight, Binance’in sıfır işlem ücreti promosyonunun sona erdiği Mart ayının düşüşün arkasında olabileceğini belirtirken, aynı zamanda Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından ABD menkul kıymetler yasalarını ihlal etmekle suçlanarak çeyrek boyunca düzenleyici incelemeye tabi tutuldu.

Binance, OKX, Bybit ve Bitget’i içeren ilk dört kripto borsası, ticaret hacmine göre %85 birleşik pazar payına sahip.

Q2 crypto exchange market share. Image: TokenInsight.

Spot ve türev işlem hacmi

İlk 10 borsanın spot işlem hacmi, 2023 yılının 2. çeyreğinde 1.3 trilyon dolara düşerek 1. çeyreğe göre %44,8 ve 2022 2. çeyreğe göre %52,5 düşüş yaşadı. Binance, %9’luk bir düşüşle birlikte 55,3’lük pazar payıyla spot piyasada liderliğini korudu. En büyük artışları ise Bybit ve Bitget yaşadı.

Türev işlem hacmi ise 2022’nin ilk çeyreğine göre %14,6 ve 2022’nin ikinci çeyreğine göre %50,7 düşüşle 2. çeyrekte 6.7 trilyon dolara ulaştı. Binance, %54’lük pazar payıyla kripto türevleri pazarında hakimiyetini sürdürdü. Onu %18’lik pazar payıyla OKX takip etti, Bybit ve Bitget ise üçüncü ve dördüncü sıralarda yer aldı.

İlk 10 kripto borsasında token ihraç edenler arasında, Bitget’in BGB token’ı %22,6’lık bir artışla ikinci çeyrekte en yüksek fiyat artışını gösterdi. Bitfinex’in LEO token’ı ve OKX’in OKB token’ı da sırasıyla %15,4 ve %7,1’lik artışlarla iyi performans gösterdi. Ancak, diğer tüm borsa token’ları çeyrek boyunca negatif getiriler yaşadı.

Genel olarak, kripto piyasası toplam piyasa değeri yaklaşık 1.2 trilyon dolar ve Bitcoin fiyatı yaklaşık 30.000 dolar dalgalanarak, birinci çeyreğin sonunda kaldığı yerden daha sakin bir ikinci çeyrek yaşadı.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin