Kırgızistan kripto para sektörünü düzenlemek için yeni yasa çıkarıyor!
Kırgızistan kripto para sektörünü düzenlemek için yeni yasa çıkarıyor!

Kırgızistan kripto para sektörünü düzenlemek için yeni yasa çıkarıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Orta Asya ülkesi Kırgızistan’ın merkez bankası, ülkede kripto para birimi endüstrisini düzenlemek için bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor.

13 Kasım’da yapılan bir duyuruya göre, Kırgız Cumhuriyeti Merkez Bankası, endüstri paydaşlarına danışarak kripto para birimi borsalarını düzenleyecek bir yasa tasarısı geliştiriyor.

Kripto para birimlerine ilişkin tüm süreçler yasalarla çerçeveleniyor

Merkez bankası, yasa tasarısının, dolandırıcılık amaçlı yürütülen kripto para birimi planlarını ve mali suçları ele almak, tüketici ve yatırımcı haklarını korumak amacıyla kripto para birimlerinin alım ve satımını düzenleyeceğini belirtti.

Söz konusu düzenlemelerin beklenen faydaları arasında banka, dijital finansal ürünlerin gelişmiş gelişimini, iş dünyası için elverişli koşulları ve hatta dijital varlıklar için resmi bir vergi rejiminin getirilme olasılığını düşünüyor.

Endüstrinin kaotik doğası Kırgızistan hükûmetini düşündürüyor

Bununla birlikte merkez bankası, kripto mevzuatının bazı engellerle birlikte gelmesini de bekliyor ve birçok özel kripto para biriminin sınır ötesi doğasının, izleme ve uygulama için uygun altyapı olmadan yasanın uygulanmasını zorlaştıracağını belirtiyor.

Nitekim banka, “düzenleme eksikliği ve kripto para piyasasının kaotik doğası” nedeniyle, yeni yasaya tabi olacak işletme sayısı hakkında kesin bir veri bulunmadığını da açıklıyor.

Duyuruya göre banka, kripto düzenlemelerinin kripto ile ilgili işletmeler için daha fazla kesinlik sağlamasını ve hükümet bütçesi üzerinde önemli bir etki olmadan yatırım çekmesini bekliyor.

Banka, yasa tasarısı için önerileri 27 Kasım’a kadar kabul edecek ve ardından 4 Aralık’a kadar resmi sicil kayıtlarında yayımlayacak.

Daha önce de tasarı çıkmıştı

Sağlam kripto düzenlemelerinin siyasi olarak kuşatılmış ülke için uzun bir zaman alabileceği ifade ediliyor. Ağustos 2019’da parlamento, kripto para madencilerini vergilendirmek için bir yasa tasarısı çıkarmıştı.

Geçen yaz, parlamento kripto para madencileri için sağlam bir vergi rejimi üzerinde görüşüyordu ancak sivil huzursuzluk o zamandan bu yana siyasi girişimleri de raydan çıkardı. Milliyetçi muhalefet lideri ve eski parlamento üyesi Sadyr Japarov Ekim’de başkan vekili ve başbakan olarak seçildi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin