Japonya bu yılın sonunda dijital para denemelerine başlıyor
Japonya bu yılın sonunda dijital para denemelerine başlıyor

Japonya’nın en büyük bankalarından “iki katmanlı” dijital para hamlesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bankalar da dahil olmak üzere 30’dan fazla büyük Japon firması, ödemeleri iyileştirmek için gelecek yıl ortak, özel bir dijital para birimini denemeye hazırlanıyor.

Japonya’nın en büyük beş bankası da dijital para denemesi yapacak

Duyuru bugün Japon kripto borsası DeCurret tarafından gerçekleştirdi. Girişimin diğer üyeleri arasında en büyük üç Japon bankası (MUFG, Sumitomo Mitsui ve Mizuho) ve diğer bazı finans ve perakende şirketleri yer alıyor.

Ekip olarak programlanabilirliği en üst düzeye çıkarmak için ortak bir alana, blok zinciri tabanlı bir dijital para biriminin temel işlevine ve iş mantığını ile akıllı sözleşmeleri uygulayan ek bir alana sahip “iki katmanlı dijital para birimi” modelini test etmeyi planlıyorlar. Gruba göre bu model Japon ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacak.

“Köprü kuracak.”

Grup tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bu ‘iki katmanlı’ dijital para birimi, mevcut dijital ödeme araçları (ör. elektronik para, kredi ve banka kartları), merkezi ödeme altyapısı veya CBDC’lerden (merkez bankası dijital para birimler) daha ziyadei bu ödeme platformlarının birlikte çalışabilirliğini ‘köprü kurarak’ geliştirebilecek.

İki katmanlı dijital para birimi
İki katmanlı dijital para birimi

Diğer grup üyeleri arasında Japon telekomünikasyon devi NTT, Accenture Japan, Daiwa Securities Group ve Nomura Holdings bulunuyor. Girişimin gözlemcileri arasında Japonya Bankası ve Finansal Hizmetler Kurumu gibi ülkenin devlet kurumları yer alıyor.

Çin dijital para konusunda diğer ülkelerden oldukça önde görünüyor. Pek çok test programıyla milyon dolarlık denemeler gerçekleştiren ülke dijital yuanı piyasaya sürmeye oldukça yakın. Ancak Japonya’nın bu hamlesi CBDC’ler konusunda tüm dünya ülkelerinin ne kadar istekli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin