İngiltere merkez bankası başkanı: Bugünün kripto para birimleri uzun vadede başarısız olmaya mahkum
İngiltere merkez bankası başkanı: Bugünün kripto para birimleri uzun vadede başarısız olmaya mahkum

İngiltere merkez bankası başkanı: Bugünün kripto para birimleri uzun vadede başarısız olmaya mahkum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İngiltere merkez bankası başkanı, sağlam gizlilik özellikleri nedeniyle mevcut kripto para birimlerinin uzun vadede başarısız olacağına inanıyor.

Şüpheli yaklaşım

Dünya Ekonomik Forumu’nun 25 Ocak çevrimiçi paneli “Dijital Para Birimlerini Düzenleme” sırasında konuşan Bailey, kripto para birimlerinin uzun vadede burada kalıp kalmayacağına dair bir soruya şüpheyle cevap verdi:

“Kripto para birimleri burada mı kalacak? Ödemelerde dijital yenilik: evet. Kalıcı bir dijital para birimi için tasarım, yönetim ve düzenlemeler dediğim şeye karar verdik mi? Hayır. Henüz orada olduğumuzu sanmıyorum. Kripto para birimlerinin başlangıçta formüle edildiği gibi olduğunu sanmıyorum.”

Bailey, kripto varlıklarının sağladığı işlem mahremiyetinin düzenleyiciler arasında bir endişe kaynağı olduğunu belirterek, “işlemler için bir gizlilik standardı” kurulmasının kamu yararına olduğunu iddia etti.

Gizlilikle ilgili endişeler

Bailey ayrıca gizlilikle ilgili endişelerini stablecoinlere kadar genişletti ve şunları söyledi:

“Ödemelerinin sabit değerde yapılacağına dair güvence sahibi olan insanlar sorusu, nihayetinde devletle bir bağlantısı olan fiat para birimi dediğimiz para birimiyle bağlantılıdır.”

Ancak, BoE’deki herkes kripto para birimlerinden endişe duymuyor. Kasım ayında, BoE baş ekonomisti ve Para Politikası Komitesi’nin üyelerinden Andy Haldane, kripto varlıklarının ‘yeni para düzeninin’ kilit bir bileşeni olabileceğini belirtti.

İngiltere Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası ve son zamanlarda Hindistan Merkez Bankası ile birlikte kendi itibari para destekli dijital para biriminin gelişimini araştıran birçok merkez bankası arasında yer alıyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin