Hindistan'da kafalar karışık: Kripto para yasağı henüz gelmedi ancak kurallar sıkılaşıyor
Hindistan'da kafalar karışık: Kripto para yasağı henüz gelmedi ancak kurallar sıkılaşıyor

İngiliz Blockchain firmasından Hindistan’da “kripto bankası” atılımı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain şirketi Cashaa, yeni bir girişim başlatmak üzere Hindistan’ın Birleşik Çok Devletli Kredi Kooperatifi Topluluğu ile iş birliği yapacaklarını duyurdu. İkili, ortaklaşa UNICAS adında kripto dostu bir kurum kurmaya çalışıyor.

Blockchain şirketi Cashaa 34 adet kripto bankası kurmayı hedefliyor

34 fiziksel şubeyi içermesi beklenen operasyon esas olarak Kuzey Hindistan’da, Rajasthan eyaletini ve Gujarat ve Delhi gibi ünlü şehirleri kapsayacak. Hindistan’da kripto ile ilgili işler, Chandigarh ve diğer şehirlerdeki ortak çalışma alanlarına olan talep arttıkça yükseliş gösteriyor.

Duyuruya göre Cashaa, ağını önümüzdeki yıl 100 fiziksel konuma genişletmeye çalışacak. İngiltere merkezli şirket, girişimin ilgili kullanıcıların kripto ürünlerine erişimini kolaylaştıracağına inanıyor.

Kripto bankacılık platformu geçen ay Karayipler, Afrika ve ABD gibi bölgelere genişleme planlarını açıklamıştı. Cashaa, planları kolaylaştırmak için Dubai merkezli O1ex’ten yaklaşık 5 milyon dolar topladı. Blockchain firması ayrıca, kullanıcılarının kripto varlıklarını krediler için teminat olarak belirlemelerine izin vermeyi planlıyor.

Hindistan’da yasak gündemde değil

Daha önce Hindistan merkezi hükümetinin, ülkede kripto para birimlerinin kullanımını yasa dışı hale getirmek için parlamentoda bir yasa tasarısı sunmayı planlayabileceği bildirilmişti. Ancak Cashaa’nın CEO’su Kumar Gaurav, Hindistan’da olası bir kripto yasağı hakkındaki haberlerin spekülatif hikayelerden başka bir şey olmadığını söyledi ve düzenlemelerin girişime engel olacağına inanmadığını belirtti.

CEO ayrıca Hindistan’ın ilgisinden bahsetti ve çoğu Hint vatandaşının çevrim içi bir ürün olarak kripto paraların farkında olmadığını veya yanlış bilgilendirildiğini söyledi.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin