Kripto para borsalarına gelen günlük yeni kullanıcı sayısı çarpıcı düzeye ulaştı!
Kripto para borsalarına gelen günlük yeni kullanıcı sayısı çarpıcı düzeye ulaştı!

Gelişmekte olan ülkeler kripto para birimlerinden nasıl yararlanabilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para endüstrisinin gelişmesiyle birlikte çok sayıda fırsat ortaya çıkıyor. İşletmeler ve farklı kuruluşlar, kaldıraç kullanıldığında alternatif ve sürdürülebilir gelir kaynakları yaratabiliyor. Bununla birlikte üçüncü dünya ülkelerinin ekonomileri, dijital para birimlerinin entegrasyonundan aktif olarak yararlanabilir.

Gelişmekte olan ülkelerin en büyük ekonomik sorunları neler?

Gelişmekte olan ülkelerdeki temel sorun, düşük üretim oranı ve problemli işgücü piyasasıdır. Çoğu zaman üretim için gerekli kaynaklar ithalata bırakılır. Üst sınıf, gerekli araçları kullanır ve alt sınıfa el emeği için ek ödeme yapar. Bu da servet dağılımında bir kaymaya neden olur.

Bu servet sahipliğinin eşitlenmesine yol açmasa da, döngüyü kırmak için küçük işletme sahipleri dijital para birimlerine eğilmek konusunda daha istekli olabilir.

İşletmeler, platformlarında kripto varlıklar için ödeme seçeneklerini kullanarak Bitcoin’in blok zincirinin şeffaf ve merkezi olmayan modelinden yararlanabilirler. Henüz çevrim içi bir varlık oluşturmamış işletmeler için Bitcoin ATM’leri ve trade uygulamaları kullanışlı olabilir.

Gelişen bir başka kanal ise firmalarını kripto dostu bir hale getirmek isteyen ülkelerin yabancı kripto ile ilgili girişimlerden yararlanmaları. Gelişmekte olan ülkeler, bu milyar dolarlık fırsatı dikkatle kullanarak ekonomik büyümeyi hızlandırabilirler.

Kripto dostu bir politika bu ülkelere çok büyük yarar sağlayabilir

Amerika Birleşik Devletleri gibi birinci dünya ülkeleri dijital para girişimlerini kısıtlarken, kripto dostu ülkelere olan talep, vergi avantajları ve çok daha fazlası karşılığında alan ticareti yapmak isteyen herhangi bir ülke için oldukça kârlı bir iş girişimi olarak görülüyor.

Kripto para yatırım firmaları, gelişmekte olan ülke vatandaşları arasında servet yaratmanın başka bir bağımsız yöntemi olarak görülüyor. Gelişmekte olan ülkelerde çok sayıda Y kuşağı arasında hâlihazırda baskın bir uygulama haline gelen kripto para birimi ticaretinin yanı sıra, ilgilenen tarafların fonlarını yıllık kâr karşılığında bağımsız olarak yatırmalarına izin veren yatırım uygulamaları, yoksulluk oranını düşürmeye yardımcı olabilir. Bu da özellikle önceki zamanlarda çok sayıda Ponzi programının başarılı olduğu Nijerya ve Güney Afrika gibi ülkeler için yararlı olabilir.

Ponzi’ye talebin fazla olduğu ülkelerde kripto uygulamaları yüksek faizle cezbedici olabilir

Dikkate değer bir olay, 2016 ve 2018 yıllarını kapsayan bir Ponzi programı olan MMM’nin (Mavrodi Mundial Kumbarası) gelişiydi. Bu Ponzi, Nijeryalılara yatırım yaptıktan sonra yüksek getiri vaat ediyor ve ayrıca kullanıcıları platforma yönlendiriyordu. Platform, kurucusu Sergei Mavrodi’nin 2018’de vefat etmesinden kısa bir süre sonra çöktü. Nijeryalı Mevduat Sigorta Şirketi (NDIC), 49,3 milyon dolarlık (₦18 milyar) platformun yok olduğunu bildirdi.

Bugüne kadar, resmi olmayan kaynaklar Nijerya, Gana ve diğer önde gelen Afrika ülkelerinin hâlâ bu tür planlara yatırım yapmakla meşgul olduklarını iddia ediyor. Büyük saygın kripto para yatırım şirketleri ülkenin farklı bölgelerinde stratejik olarak firmalar kuracak olsalardı, faiz ölçeği oldukça güven verici göründüğü için ekonomik bir artış kaydedilebilirdi.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin