FOLM
FOLM

FOLM, elektrik tasarrufunu destekleyen altyapısıyla fark yaratıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Aşırı kaynak tüketiminin önüne geçerek tasarrufa dayalı bir çözüm ortaya koyan FOLM, masternodelar ve madenciler için yüksek kazanç kapısı vaadiyle dikkat çekiyor.

Temel olarak açık kaynak kodlu ve Blockchain tabanlı, merkezi olmayan bir kripto para birimi olan Folm, isteyen herkesin kendi sunucusunu kurarak FOLM ağının parçası olabileceği bir platform sunuyor.

Folmcoin’in anahtar noktası ise kaynak tüketimini engelleme gayesi. Zira Folmcoin, tasarlanırken doğa dostu, güvenli ve hızlı bir kripto para olması adına çıkarılmış bir kripto para ve bu özellikleriyle madencilik dünyasına yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.

FOLM, PHI1612 kripto algoritmasına sahip: Bu ne anlama geliyor?

PHI1612 algoritması, pek çok kripto para algoritmasının kombinasyonundan yaratılan, fazlasıyla özel bir algoritma. Hangi kripto para birimlerinin algoritmalarından yararlanıldığını merak ediyorsanız, size ilk olarak Skein, Jh, Cubehash, Fugue ve Echo’yu sayabiliriz. Tabii bununla da sınırlı değil.

Bu algoritmanın en büyük özelliği, şifreleme sırasında GPU bazlı hesaplamalar yaparken GPU kaynaklarını her daim en üst seviyede kullanmaması. Bu sayede elektrik sarfiyatı ciddi oranda azalırken, ortaya çıkan ısı da belli miktarda engellenebiliyor. Sonuç olarak daha az kaynak kullanılarak ve güvenlikten ödün vermeyerek hedefe yönelik iyi bir iş ortaya çıkmış oluyor.

Peki Masternode nedir?

Masternode için FOLM ağının en güçlü bileşeni sözünü kullanırsak, yanılmış olmayız. Masternode’lar, 24 saat çalışan ve coinleri düzenleme, Instand Send ile coin transferlerini kilitleme ve budget funding oylaması gibi pek çok fonksiyonu barındıran ve FOLM cüzdanı çalıştıran bilgisayarlardır.

Masternode için 5000 FOLM, atanmış bir IP ve 1 saatten fazla bağlantı kaybı olmayan, 24 saat çalışan bir sunucuya ihtiyacınız var.

FOLM
FOLM

Folmcoin teknik özellikleri neler?

Kısaltma: FLM

Algoritma: PHI1612

Blocktime: 120 saniye (2 dakika)

Ödül: 45 (30POW + 15 MN)

Çıkarılmış bloklar için blok onayı: 49 (98 dakika)

Gönderim ve alım için blok onayı: 10 (20 dakika)

Blok maksimum boyutu: 4 MB

Maksimum coin: 23.001.916 (Ön çıkarma dahil)

Halving: Her yıl için benzersiz FOLM tedarik metodu

Varsayılan Port / RPC Port: 53656 / 53654

Minimum işlem bedeli: 0,0001 FLM

FOLM
FOLM

Yüksek ROI değeriyle sadece ilk yıl değil, hep kazanın

Pek çok kripto para, ilk yıl yüksek ROI değerleri sunarken ilerleyen yıllarda blok başına düşen ödülleri azaltıyor. Haliyle madencilerin kazancı da ciddi oranda düşüyor. FOLM bunun yerine, ikinci yılda blok ödülü sayısını artırıyor ve Masternode’ların daha fazla kazanmasını sağlıyor.

Genel özellikler

FOLM açık kaynak kodludur ve merkezi değildir. En güvenli algoritmayı (PH1612) kullanır. Blockchain’in pek çok sorunundan arındırılmıştır; gelecekte büyük sorunlara yol açabilecek problemler önceden tespit edilip giderilmiştir. InstandSend ile anlık para transferi gerçekleştirmek mümkündür. Anonymous Send ile işlem girdileri standart ölçülere bölünerek gerçeleştirilir. Aynı günümüzdeki kağıt paralar gibi.

DGW son 20 bloğu kontrol eder ve son bulunan blokların istatistik verilerilni kullanarak zorluk seviyesini ayarlar. Böylece blok işleme süreleri sabit kalır, yüksek hash dalgalanmaları önlenir.

4MB olarak belirlenen blok boyutu, Bitcoin’den 4 kat daha büyüktü ve 2 dakika olan blok süresi ise 5 kat daha azdır. Aynı sürede 20 kat daha fazla işlem gerçekleştirilebilir.

FOLM Yol Haritası
FOLM Yol Haritası

FOLM hem madenciler hem de Masternode’lar için maksimum kazanç elde etme amacıyla dizayn edildi. Klasik metot değil, tedarik metodolojisi kullanıldı. Ayrıca Masternode sahipleri yüksek ödüller ile uyurken dahi kazanabilecekler.

Daha az enerji tüketimi, temel nokta. Bu yeni algoritmayla daha az kaynak tüketilerek açığa daha az ısı çıkarılacak. Ayrıca yalnızca 35 günde 1 milyondan fazla FOLM dağıtılacağını da eklemek şart zira minerlar ve masternode sahipleri, böylece FOLM kurucularından daha fazla FOLM’a sahip olabilecek.

Detaylı bilgi için projenin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin