Flaş açıklama: “Bitcoin yatırımcıları mart ayına hazırlanıyor!”
Flaş açıklama: “Bitcoin yatırımcıları mart ayına hazırlanıyor!”

Flaş: Bitcoin için kritik tarih belli oldu! Yatırımcılar hazırlanmaya başladı… Neler olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı türev piyasası aracılığıyla belirsizlik içinde kalmaya devam ediyor. Blockchain veri sağlayıcı Glassnode tarafından Pazartesi günü yayınlanan bir raporda ilginç veriler yer aldı.

“Kitlesel çıkış belirtisi yok”

Glassnode, verilerin hem spot varlıkların hem de fon akışlarının istikrarlı kaldığını gösterdiğinden, korkudan kaynaklanan kitlesel bir çıkış belirtisi olmadığını söyledi.

Glassnode, “Bu, önceki on yıllardaki gevşek para politikası göz önüne alındığında, daha sıkı bir ABD dolarının daha geniş ekonomik etkisine ilişkin net bir yatırımcı belirsizliğine işaret ediyor” dedi.

ABD Merkez Bankasının yaklaşmakta olan faiz artırımı nedeniyle oynaklık beklentisi göz önüne alındığında, yatırımcılar kaldıraçsızlaştırma adı verilen bir süreçle kaldıraçlı varlıklara maruziyetini azaltıyor.

Bu, Glassnode’un vadeli işlem vade yapısının “düzleşmesi” dediği şeyle sonuçlandı, yani gelecekteki tarihte tahmini Bitcoin fiyatı giderek düşüyor.

Kritik tarih Mart

2022’nin sonunda sona erecek vadeli işlemler şu anda 44.200 $’lık bir kullanım fiyatına sahip ve bu, Glassnode’un “çok mütevazı” olarak adlandırdığı yıllık %6’lık bir primi temsil ediyor.

“Yatırımcılar, Mart ayında beklenen Fed faiz artışlarını yakından takip ederek riskten korunmak ve aşağı yönlü koruma satın almak için türev piyasaları kaldıraçtan indiriyor ve kullanıyor. Bu arada, genel zincir içi tedarik dinamikleri bir denge biçiminde görünüyor.”

Kaldıraç kaldırma, bir tasfiye kademesi nedeniyle zorunlu bir kapatma değil, pozisyonları kapatan yatırımcılar tarafından yapılır. Tasfiye kademesi, varlık fiyatı, dayanak varlığın fiyatını daha da düşüren uzun türev pozisyonlarının kapanmasıyla sonuçlanan dik bir düşüş yaşadığında meydana gelir.

Glassnode ayrıca, uzun vadeli sahipler tarafından tutulan bitcoin arzı sabit kalmaya devam ettiği için“ oldukça dirençli bir sahipler grubu” olduğunu belirtiyor.

Bitcoin fiyatı, yazı yazılırken %0,2 düşüşle 44.200 dolar civarındaydı.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin