Apple CEO'su Tim Cook'tan kripto para açıklaması geldi
Apple CEO'su Tim Cook'tan kripto para açıklaması geldi

Flaş: Apple CEO’su Tim Cook’tan kripto para açıklaması! Hangi varlıklara sahip?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Apple henüz kripto alanına adım atmamış olsa da CEO’sunun kripto para yatırımı yaptığı ortaya çıktı. Apple CEO’su Tim Cook, Deal Book Online Summit’te kripto paralara sahip olduğunu açıkladı.

Apple CEO’su Tim Cook, kripto para sahibi olduğunu açıkladı

Bugün Deal Book Online Summit’te konuşan Apple CEO’su Tim Cook, kripto para kullandığını ve elinde bulundurduğunu açıkladı.

Zirve’nin ev sahibi Andrew Sorkin, Cook’a” Bitcoin veya Ethereum sahibi misiniz, kripto paralarla oynuyor musunuz?” diye sordu. Cook ise şöyle yanıt verdi:

Yapıyorum, evet. Kripto varlıkları çeşitlendirilmiş bir portföyün parçası olarak tutmanın makul olduğunu düşünüyorum.

BTC ve ETH tutma ihtimali var

Sorkin, sorusunda Bitcoin ve Ethereum’dan bahsetse de Cook’un bu varlıklara sahip olup olmadığı açık değil. Yine de bazı kripto varlıkları olduğu biliniyor ve bunlar elbette BTC veya ETH olabilir.

Apple CEO’su ayrıca kripto para birimlerine olan ilgisini dile getirerek, onları “bir süredir” araştırdığını söyledi.

Apple kripto paralarla ilgileniyor mu?

Apple için de konuşan Cook, şirketin Apple Pay aracılığıyla Bitcoin ödemelerine izin vermeye başlayabileceğini de açıkladı. “Baktığımız bir şey ama hemen yapmayı planladığımız bir şey değil” dedi.

Teknoloji sektöründen Virgin Group’un kurucusu Richard Branson, Microstrategy CEO’su Michael Saylor ve PayPal’ın kurucu ortağı Peter Thiel, daha önce Bitcoin’e sahip olduklarını belirtmişlerdi.

Cook’un kripto varlıklara sahip olduğunu kabul etmesiyle birlikte, birçoğu Apple’ın gelecekte kripto para birimlerine de yatırım yapıp yapmayacağı konusunda spekülasyonlar yaratıyor. Ekim 2020’de finansal hizmetler şirketi Square, muhtemelen şirketin CEO’su Jack Dorsey’den etkilenerek 50 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldı. Twitter’ı da yöneten Dorsey, uzun süredir Bitcoin savunucusu ve kripto para birimlerini Square’in hizmetlerine de hızla entegre ediyor.

Pek çok şirket kripto varlıklara ilgi duyuyor

Finans dışında, diğer şirketler de Bitcoin’e ilgi gösteriyor. Şubat ayında Tesla, 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldığını açıklayarak manşetlere çıkmıştı. Şirketin CEO’su Elon Musk, aynı zamanda Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin’i içeren bir grup kripto varlık tuttuğunu duyurmuştu.

Giderek daha fazla şirketin Bitcoin’e yatırım yapmasına rağmen, Apple’ın bu trendi sürdürecek bir sonraki şirket olup olmayacağı henüz belli değil.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin