Ünlü yöneticiden şaşırtan Bitcoin açıklaması
Ünlü yöneticiden şaşırtan Bitcoin açıklaması

FinCEN yöneticisi: “Bankaların kripto risklerini düşünmesi gerekiyor”

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Finansal Suçları Araştırma Ağı (FinCEN) direktörü Kenneth Blanco, bankaların kripto para riskine maruz kalmaları hakkında kafa yormaları gerektiğini söyledi.

Salı günü sanal bir konferansta konuşan Blanco, ABD Hazine Bakanlığı’nın bir bürosu olan FinCEN ve bankaların müfettişlerinin kara para aklamayı önleme (AML) programlarının etkinliğini değerlendireceğini söyledi.

Bankalar harekete geçmeli!

Blanco yapmış olduğu konuşmada “bankaların kendilerine şunu sormaları gerekir: “Müşterileri tanımlamak için hangi temel kontrollerimiz var? Kurumsal veya eşler arası kripto para müşterilerimiz var mı? Finans kurumumuz ortaya çıkan ödeme sistemleriyle nasıl etkileşim kuruyor? Finans kurumumuz aracılığıyla meydana gelen olası şüpheli etkinlikleri tanımlamamız ve raporlamamız için ihtiyaç duyduğumuz araçlar neler? şeklindeki soruları sormaları gerekiyor” diyor.

Yukarıda belirtilen tüm soruların riski azaltmak için yürürlükte olan politika ve prosedürlere uygun olduğu da ifade ediliyor.

Bankalar kafa yormazsa

Blanco, bankalar bu konular hakkında düşünmüyorsa, müfettişlerin onları ziyaret ettiğinde durumun netleşeceğini de söyledi.

Geçen yıl, FinCEN, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu ile birlikte, dijital varlıklarla uğraşan firmaların AML yükümlülüklerine uymalarını gerektiren ortak bir bildiri yayınladı. Bunlar, kayıt tutma ve şüpheli etkinlik raporlarını göndermeyi içeriyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir