Elon Musk yine ortalığı karıştırdı: FTX borsasındaki tokenler yüzde 6 düştü!
Elon Musk yine ortalığı karıştırdı: FTX borsasındaki tokenler yüzde 6 düştü!

Elon Musk yine ortalığı karıştırdı: FTX borsasındaki tokenler yüzde 6 düştü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Elon Musk’ın son tweet’lerinden sonra FTX kripto borsasındaki Tesla tokenleri %6’dan fazla düştü. Elektrikli araç üreticisinin CEO’su, Twitter’da takipçilerine şirketteki hisselerinin %10’unu satıp satmayacağını soran bir anket düzenledi. Yanıt evet oldu ve bu da fiyatın düşmesine neden oldu.

FTX borsasından elde edilen veriler, hisse senedinin piyasadaki fiyatın çok altında olan 1.139 dolara düştüğünü gösteriyor.

Musk’ın satacağı hisselerin %10’u yaklaşık 24 milyar dolar değerinde, bu herhangi bir standart için muazzam bir miktar ve son 12 ayda TSLA kazançlarıyla desteklenen bir rakam. Musk, satışın vergi ödemediği gerçeğini değiştirmek için olduğunu söyledi.

Elon Musk vergi ödeyecek

Hisselerinin satışı ile Musk’ın vergilerden elde ettiği kazançlar, vergiye tabi olan gerçekleşmiş kazançlar haline gelecek ve vergilendirilecek. Yatırımcılar hisse senetlerini satmadan ellerinde tutarlarsa, bunlar vergiye tabi olmayan gerçekleşmemiş kazançlardır. Musk, gerçekleşmemiş kazançların vergilendirilmesine karşı çıktı. Musk, Twitter anketini, gerçekleşmemiş kazançların vergilendirilmesiyle ilgili bu nokta hakkında konuştuktan sonra yaptı.

Tweet’leriyle dünya piyasasını ayakta tutan girişimcinin bu hamlesi yine dikkatleri üzerine çekti. Hem geleneksel sektörler hem de kripto para birimleri hakkında konuşan Musk’ın tweetleri, piyasalar üzerinde muazzam bir etki yarattı ve bu da genellikle fiyatlarda büyük sıçramalara neden oldu.

Sadece başka bir “Musk hilesi” mi?

Musk, özellikle çevrim içi alanda tartışmalara yabancı değil. Sözleri ve eylemleri birçok kişinin beğenisini kazandı ama aynı zamanda birçok kişiyi de rahatsız etti.

Kripto para alanıyla ilgili olarak Musk, Dogecoin hakkında konuştu. Ancak para birimiyle ilgili tweetleri, muhtemelen şaka tabanlı paralarına yaygın bir yatırım akışı başlatan fiyatları fırladı. Ayrıca dolaylı olarak Shiba Inu (SHIB) hakkında konuştu ve bu da şaşırtıcı olmayan bir şekilde fiyatı artırdı.

Ancak ölçeklenebilirlik konusunda bazı yanlış yönlendirilmiş açıklamalarla kripto para birimi topluluğunu da üzdü. Vitalik Buterin de tweet’lerin ardından bununla ilgili bazı görüşler paylaştı.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Polatlı mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin