El Salvador'un Bitcoin gelirleriyle inşa ettiği hayvan hastanesi açılıyor
El Salvador'un Bitcoin gelirleriyle inşa ettiği hayvan hastanesi açılıyor

El Salvador’un Bitcoin gelirleriyle inşa ettiği hayvan hastanesi açılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – El Salvador’un Bitcoin gelirleriyle inşa ettiği hayvan hastanesi açılıyor. San Salvador’da bulunan devasa evcil hayvan hastanesi, 26 Şubat’ta kapılarını açacak.

Nayib Bukele yönetimi, Bitcoin karlarıyla inşa edilen veteriner hastanesinin 26 Şubat Cumartesi günü açılacağını duyurdu. Başkan, her tedavinin 0,25 dolar değerinde BTC’ye mal olacağını açıkladı.

El Salvador, Bitcoin ile gücüne güç katıyor

Bitcoin’i yasal para birimi olarak benimseyen ilk ülke olmanın yanı sıra El Salvador, Bitcoin’e makroekonomik düzeyde yatırımlar da yapıyor. Ekim 2021’de hükümet, yatırımdan elde ettiği 4 milyon dolarlık kârını başkent San Salvador’da devasa bir hayvan hastanesi oluşturmak için kullanacaklarını açıkladı.

Duyurudan sadece dört ay sonra tesis kapılarını açacak. Chivo Pets isimli hastane 7/24 açık olacak. Ameliyathaneler, rehabilitasyon, yatış, karantina odaları ve diğer tıbbi özelliklerle faaliyet gösterecek.

Hastanenin Chivo Bitcoin cüzdanının adını taşıdığını belirtmekte fayda var. Chivo, insanların ve işletmelerin kripto işlemlerini kolaylaştırmasına izin veren bir mobil uygulama olarak faaliyet gösteriyor.

Bitcoin sevgisiyle bilinen Başkan Nayib Bukele, müşterilerin herhangi bir cüzdan ile işlem yapabileceklerini her hastane prosedürünün 0,25 dolar değerinde BTC’ye mal olacağını bildirdi.

Bu ayın başlarında El Salvador, “La Casa Del Bitcoin” (“Bitcoin”) adlı yeni kripto para eğitim merkezini tanıttı. Bu merkez, kripto paraları anlamak isteyen insanlar için “ücretsiz ve erişilebilir öğrenme fırsatları” sağlıyor.

El Salvador, BTC’yi kabul ettikten sonra daha popüler oldu

Turizm Bakanı Morena Valdez’e göre El Salvador’un Bitcoin’i resmi bir ödeme aracı yapma kararı yerel turizm sektörünü olumlu yönde etkiledi. Yasadan beri turizm gelirleri %30’dan fazla arttı.

Politikacı, ana ziyaretçi akışının da değiştiğini ekledi. Adopsiyon öncesinde, El Salvador’a gelen çoğu insan Guatemala, Honduras veya Nikaragua’dan geliyordu. Şu anda, turistlerin %60’ı ABD’den geliyor.

Ayrıca gezginler ülkede kaldıkları süre boyunca daha fazla para harcamaya başladılar. Yetkililer, 800.000 dolar kâr beklerken, gerçek rakamın 1,4 milyon doların üzerinde döviz geliri olduğu ortaya çıktı.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin