Doğu Avrupa ülkesi Belarus, yatırım fonları için yeşil ışık yaktı

Doğu Avrupa ülkesi Belarus, yatırım fonları için yeşil ışık yaktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Her hafta olduğu gibi yine yoğun bir gündemi geride bırakıyoruz. Bu hafta dünya genelinde kripto varlıklarla ilgili vergilendirme ön plana çıktı. Tayland ve Hindistan bu konuda tutumlarını ve net tavırlarını gösterdi. Düzenlemeler devam ederken belirsizlik de aynı şekilde sürüyor. İnsanlar, vergilerin çok olduğu yerde sesini çıkarabiliyor. Bunun en iyi örneğini Tayland tarafında gördük. Avrupa’da ise Belarus yeni bir karara imza atıyor. İşte detaylar… 

Doğu Avrupa ülkesi Belarus, yatırım fonlarının dijital varlıklara maruz kalmasına izin vereceğine karar verdi. Beyaz Rusya Maliye Bakanlığı, kamu istişareleri için bazı yatırım fonlarını cezbetmeyi amaçlayan değişiklikler yayınladı.

Doğu Avrupa ülkesinde hükümet ve bakanlık ortak bir çalışmaya imza attı. Talebe göre bir düzenleme yoluna giden ülke vatandaşlarını dinledi. Oluşan talebe ve isteğe göre her kesimin itiraz etmeyeceği bir düzenleme getirilecek.

Belarus, kripto vergileri için yol haritasını belirliyor

Maliye Bakanlığı kripto para birimleri için piyasa talebinin çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü kabul etti. Bakanlık, bu fonlar üzerindeki kısıtlamaları kaldıracak ve aynı anda menkul kıymet satıcısı ve Belarus Yüksek Teknoloji Parkı sakinleri olarak faaliyet göstermelerine izin verecek. 

Belarus kripto endüstrisinden profesyoneller, kripto vergi indirimlerinde hükümetten uzun vadeli garantiler talep ediyor. Talepleri dinleyen Maliye Bakanlığı, toplu yatırım yapan kuruluşlara 1 Ocak 2031’e kadar vergi muafiyeti sağlayacak yeni hükümler getirdi. 

Belarus, 2018’de “Dijital ekonominin gelişimi üzerine” kararnamesi kapsamında kripto işletmelerinin ülkede faaliyet göstermesine izin vermişti. Bu kararla birlikte ülke, tüm dünyaya kripto dostu olabileceğini göstermişti. Şimdi ise Başkan Alexander Lukashenko, bu alanda faaliyet gösteren şirketler için vergi indirimleri ve ek teşvikler içeren belgeleri bizzat imzaladı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin