ABD’nin isteklerine Binance tarafından jet gibi bir yanıt!

Dikkat! Lider kripto borsası Binance, hizmetlerini sınırlama kararı aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, Rusya’ya karşı yeni Avrupa yaptırımlarına dahil oluyor. Borsa, Rus kullanıcılarının ticaret faaliyetlerini sınırlamanın gerekli olduğunu söyledi. Açıklama gündüz erken saatlerde geldi.

Borsa, 10.000 avronun (10.893$) üzerinde kripto varlıkları olan Rus kuruluşlarına yönelik hizmetlerinin bir kısmını askıya aldı. Hesapların artık token ticareti yapmasına veya yatırmasına izin verilmeyecek. Kullanıcıların yalnızca varlıklarını geri çekmelerine izin verilecek.

Binance’dan Rus kullanıcılara şok karar

Piyasanın önde gelen borsası Binance, beklenmedik bir adım attı. Avrupa yaptırımlarına uyan platform, kısıtlamayı fillen başlatıyor. Ayrıca borsa, Rus hesaplarına yapılan para yatırma işlemlerinin de bloke edileceğini söyledi. Kurallar, Rusya’da ikamet eden tüm Rus vatandaşları ve tüzel kişiler için geçerli.

Avrupa Birliği’nin Ukrayna’yı işgali üzerine Rusya’ya karşı beşinci bir yaptırım dalgasını yürütmesinden sonra borsanın böyle bir karar aldığı duyuruldu. Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yönelik yaptırımlar, ülkeyi batı finans sisteminden etkin bir şekilde engelledi.

Diğer borsalar olaya farklı açıdan bakıyor

Binance’in son hamlesi, Rus vatandaşlarına hizmet sağlama konusundaki ilk duruşundan ayrılıyor. Borsa, daha öncesinde yaptırıma dahil olmayacaklarını söylemişti. Rus bireylere hizmet vermeyi durdurma çağrılarını kesin olarak reddetmişti. Şimdi ise durum değişti.

Hatta konuyla alakalı borsadan şu şekilde bir açıklama geldi:

“Bu önlemler normal Rus vatandaşları için potansiyel olarak kısıtlayıcı olsa da, Binance bu yaptırımların uygulanmasında sektöre öncülük etmeye devam etmelidir. Diğer tüm büyük borsaların yakında aynı kurallara uyması gerektiğine inanıyoruz.”

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, kriptoyu birçok Rus için bir “yaşam çizgisi” olarak nitelendirirken, diğer kripto borsaları da Rus hizmetlerini durdurma çağrılarını reddetmişti. Diğer borsaların yeni yaptırımlara nasıl uyacağı henüz belli değil.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin