Dijital para birimleri negatif faiz oranlarını tarihe karıştırabilir! Peki nasıl?
Dijital para birimleri negatif faiz oranlarını tarihe karıştırabilir! Peki nasıl?

Dijital para birimleri negatif faiz oranlarını tarihe karıştırabilir! Peki nasıl?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bank of England’ın baş ekonomisti Andy Haldane, dijital para birimlerinin negatif faiz oranlarına olan ihtiyacı azaltabileceğini söyledi.

Haldane konuyla ilgili şöyle konuştu:

Temelde sıfır faiz, pozitif veya negatif olsun, fiziksel nakit faiz ödeme veya alma kabiliyetindeki teknolojik kısıtlamadan kaynaklanıyor. Prensipte dijital para birimlerinin yaygın olarak kullanılması, faiz oranlarının perakende parasal varlıklara uygulanmasını sağlayarak bu teknolojik kısıtlamayı ortadan kaldırmasa bile azaltabilir.

Negatif faiz oranları dijital para birimleri ile tarih olabilir

İngiltere Merkez Bankası şu anda faizi sıfırın altına düşürüp düşürmeme konusunda kafa yoruyor, bu da büyük olasılıkla bankaların mevduatlar için müşterilerden ücret almaya başlaması gerektiği anlamına geliyor. İhtiyati Düzenleme Kurumu’nun CEO’su Sam Woods, bankalara 12 Ekim’de negatif faiz oranlarının kendilerini nasıl etkileyeceği hakkında bilgi almak için bir mektup gönderdi. Avro Bölgesi’nde zaten negatif faiz oranları hakim.

10 Kasım’da bir konferansta konuşan Haldane, Merkez Bankası Dijital Para Birimleri ve özel sabit paralar dahil olmak üzere çeşitli farklı dijital para birimlerinin hem risklerini hem de faydalarını ortaya koydu.

Şimdiye kadar odak noktası, bu kesintinin (fonlama ve kredi temini için) maliyetleri üzerinde olsa da, bu tür bir yapısal değişimin potansiyel uzun vadeli faydalarına da ağırlık verilmesi gerekiyor.

Bankacılık sektörüne istikrarsızlık hakim

Haldane, yaygın olarak kullanılan bir dijital para biriminin finansal istikrar üzerinde derin etkileri olabileceğini ve ödemeler ile kredi temelli faaliyetlerin daha temiz bir şekilde bölündüğü “dar bankacılığa daha yakın” olarak tanımladığı bir şeye yol açabileceğini söyledi.

Bankacılık sektöründeki istikrarsızlıkların genellikle banka bilançolarının her iki tarafındaki risk ve süre uyumsuzluklarından kaynaklandığını açıkladı.

Haldane, “Prensip olarak, güvenli ödemeler ile riskli kredilendirme faaliyetlerini ayırmak, bu hizmetleri sunan kurumların bilançolarında daha yakın bir risk ve süre uyumu sağlayabilir.” diye devam etti.

Ödemeler için dar bankacılık (güvenli varlıklar tarafından desteklenen para) ve borç verme için sınırlı amaçlı bankacılık (sermaye belirsiz yükümlülüklerle desteklenen riskli varlıklar) şeklinde çatallı bir aracılık modeline yaklaşacağız. Prensip olarak, bu, geleneksel bankacılık modelinin içsel istikrarsızlıklarını kaynağında azaltacaktır. ”

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin