Dev Bitcoin borsası Binance bu ülkedeki borsasını kapatıyor
Dev Bitcoin borsası Binance bu ülkedeki borsasını kapatıyor

Dev Bitcoin borsası Binance bu ülkedeki borsasını kapatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para haber – Binance Kore lansmanından sekiz ay sonra kapanıyor. Koreli kullanıcılar için bir kripto para borsası olan Binance Kore önümüzdeki ay kapanacak.

Kapanışın nedeni

Perşembe günü yayınlanan bir duyuruda Binance Kore, sıkı likidite ve düşük işlem hacimleri nedeniyle faaliyet göstermenin zor olduğunu söyledi. Kapanma, borsanın Nisan 2020’deki lansmanından sadece sekiz ay sonra gerçekleşti.

Binance Kore, Binance’in likiditesi ve emir eşleştirme motoru gibi işlevlerinden yararlanıyordu. Ancak Güney Kore’de çıkacak bir yasaya göre, kripto borsaları artık emir defterlerini diğer borsalarla paylaşamayacak.

25 Mart’ta yürürlüğe girecek olan yasa uyarınca müşterilerin diğer kripto varlık operatörlerinin müşterileriyle ve diğer kripto varlık operatörleri ile ortaklıklar yoluyla kripto varlıkları takas etmelerini yasaklıyor.

Binance Kore, yasayı kapatma nedeni olarak doğrudan göstermedi. Ancak  böyle bir ortamda “sorunsuz işlem likiditesi sağlamak zor” dedi.

Mevduat işlemleri Perşembe günü kapanıyor. Ticaret 8 Ocak’ta durduruluyor ve para çekme işlemleri 29 Ocak 2021’de devre dışı bırakılıyor.

Binance Kore’nin beta sürümünde bulunan Android mobil uygulaması da önümüzdeki ay kapatılıyor.

CEO ne dedi?

Borsa, borsanın Kore wonu (KRW) tarafından desteklenen yerel stablecoini olan Binance KRW’de (BKRW) işlem çiftleri sağladı.

Binance’in Binance Kore’yi başlatmak için Koreli fintech şirketi BxB’yi satın aldığı unutulmamalı. Bu şirketin ne olacağı ise belirsizliğini koruyor. Binance Kore CEO’su Jiho Kang, “Stratejilerimizi mevcut piyasa durumuna göre yeniden değerlendirmeyi planlıyoruz” açıklamasında bulundu. Borsanın düzenleyici gerekliliklere uyumu sağlarken kullanıcılara sağlam hizmetler ve teklifler sunma arasında bir denge bulmayı hedefleyeceğini de sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Binance CEO’su Changpeng Zhao, “KR [Kore] topluluğumuz dahil olmak üzere kullanıcılar için iyileştirme ve en iyi hizmetleri sunmanın yollarını aramaya devam edeceğiz” vurgusu yaptı.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin