Dev anket: Kripto para yatırımcıları, varlıklarını neye harcıyor?
Dev anket: Kripto para yatırımcıları, varlıklarını neye harcıyor?

Dev anket: Kripto para yatırımcıları, varlıklarını neye harcıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin tutanların yükselişte olduğunu gösteren çok sayıda habere rağmen, yakın tarihli bir anket bunun tersini ortaya çıkardı. Katılımcıların yaklaşık %70’i kripto para varlıklarını yiyecek, giyim ve hatta eğitim gibi satın alımlar yapmak için kullandıklarını söyledi.

35 bin kripto para yatırımcısına sorular soruldu

BlockCard ve Bitcoin Market Journal ortaklığıyla hazırlanan ve 35 binin üzerinde kripto para yatırımcısını kucaklayan yeni bir ankette, kişilerin dijital varlık harcama alışkanlıkları ortaya koyuldu. Ankette hangi ürünlerin satın alındığı ve önümüzdeki yıl bu yatırımcıların nasıl bir harcama planı yaptıklarını sordu.

Ankete katılanların %70’inden fazlası, geçtiğimiz yıl bazı ürünleri satın almak için kripto varlıkları kullandıklarını söyledi. Harcama kategorileri ise oldukça çeşitli.

Yaklaşık %11’lik katılımcı gıda, %8,4’ü giyim ve konfeksiyon, %12,6’sı eğlenceyve %8,4’ü eğitim harcamalarında dijital varlık kullandıklarını belirtti. %5’ten büyük bir kesimin ise dijital varlıklarıyla kira ödemesi yaptığını belirtmekte fayda var.

Yine de en çok oyu alan cevap (%77,31) katılımcıların daha fazla kripto para satın aldığını gösterdi.

Sektördeki harcama alışkanlıkları tamamen değişti

Rapor, dijital varlık alanındaki durumun son birkaç yılda çarpıcı biçimde değiştiği sonucuna vardı. Kullanıcıların başlangıçta “küçük çevrim içi perakendecilerde Bitcoin harcadığı” ilk günlerden, insanların kripto para birimlerini geniş bir ürün ve hizmet yelpazesine harcadıkları günümüze büyük bir değişim söz konusu.

Ankete katılanların yaklaşık %59’u geçen yıl 100 ila 10.000 dolar arasında harcadıklarını belirtirken, yalnızca %12,22’si 10.000 dolardan fazla ürün satın aldığını belirtti.

Çoğu insan dijital varlıkları harcamaya devam etme isteğini ifade etti (%76,5). %14’lük kesim HODLing’i tercih ettiğini söylerken, kalan %9,5 belirsizdi. Bu kişiler daha çok kripto para ödemelerini kabul eden mağaza sayısının yetersizliği gibi sorunları ortaya çıkardılar.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin