Binance Smart Chain (BSC), bir günde rekor işlem gerçekleştirdi!
Binance Smart Chain (BSC), bir günde rekor işlem gerçekleştirdi!

Binance Smart Chain (BSC), bir günde rekor işlem gerçekleştirdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Binance Smart Chain (BSC), bir günde rekor seviyede işlem gerçekleştirdi. BSC, çeşitli metriklerde Ethereum’dan daha iyi performans gösteriyor. BSC, piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para ile rekabet etmeye hazır görünüyor.

Binance Smart Chain (BSC), blockchain işlemlerinin sayısında yeni bir rekor kırarak 14.7 milyona ulaştı. Blockchain 16 Kasım tarihinde bir günde 14.7 milyon işlem kaydederek rekor kırdı.

BSC kırdığı rekor işlem sayısında önceki günlere kıyasla %12,64 oranında artış gösterdi. BscScan, blockchain ağındaki işlemlerin istikrarlı bir şekilde arttığını gösteriyor. BSC ekosistem koordinatörü Samy Karim, son 2 hafta içinde BSC’deki günlük işlemlerin 10 milyonun üzerinde gerçekleştiğini açıkladı. Samy Karim şunları söyledi:

Diğer blockchainlerle karşılaştırıldığında, BSC şu anda mümkün olan en düşük ücretle ekosistemde en fazla gerçekleştiren blockhain olarak yer alıyor.

Binance Smart Chain ve Ethereum yarışı

Ethereum ile birçok benzerliği bulunan Binance Smart Chain, bazı metriklere göre Ethereum’dan daha iyi performans sergiliyor. BSC’nin rekor kıran günlük işlem hacmi, son birkaç günde günde 1.2 ve 1.3 milyon civarında seyreden Ethereum’un en büyük günlük işleminden yaklaşık 13 kat daha fazla.

BSC ayrıca Ethereum’dan daha az maliyete sahip. BSC’deki toplam işlem ücretleri şu ana kadar 800 milyon dolar (yaklaşık 1.4 milyon BNB) civarındayken, Ethereum işlem ücretleri 12 milyar doların üzerinde (yaklaşık 2.6 milyon ETH) yer alıyor.

BSC, bu metriklerle Ethereum için güçlü bir rakip olarak görülüyor. Bir ERC20 tokeni olarak başlayan blockchain, merkezi olmayan uygulamalar için büyüyen bir ekosistem konumuna geldi. BSC mevcut durumda 800’den fazla DApp’e ve NFT projelerine ev sahipliği yapıyor. Tüm bunlara ek oalrak daha yeni olmasına rağmen Ethereum’dan daha fazla aktif adresler kaydediyor. BSC’nin başarılı olmasını sağlayan nedenler arasında maliyet verimliliği ve işlem hızı yer alıyor. BSC ekosistemindeki en yüksek puanlı DApp’ler arasında PancakeSwap, Venus protokolü ve Alpha Finance bulunur.

Binance kısa süre önce blok zincirinde gelişen çeşitli proje kategorileri arasında dağıtılacak 1 milyar dolarlık bir büyüme fonu duyurmuştu. Geçmişte proje destek mekanizması 55’ten fazla projeye finansman sağlamış ve En Değerli İnşaatçı Programı ile 60’a yakın projeye ev sahipliği yapmıştı. Ayrıca hibelerle 200’den fazla girişimi desteklenmişti.

BSC, Ethereum için çok güçlü bir rakip, ancak etkileyici performanslar gösteren birkaç başka “Ethereum katili” olarak yer alan proje daha yer alıyor.

Bunlar arasında Cardano, Solana ve Polkadot var. Bahsedilen bu blockchainlerin tümü şu anda yüksek işlem ücretleriyle mücadele eden Ethereum’dan daha az maliyetle işlem gerçekleştiriyor. Ethereum’daki ücret sorunu da bahsedilen blockchainlerin başarısına katkıda sağlıyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin