JPMorgan, Ethereum'un Defi hakimiyetini kaybedebileceğini iddia ediyor! İşte gerekçeleri
JPMorgan, Ethereum'un Defi hakimiyetini kaybedebileceğini iddia ediyor! İşte gerekçeleri

Ethereum bu 3 nedenden ötürü 2022 ilk çeyrekte 5.000 doları görebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum’un yerel tokeni Ether (ETH), 10 Kasım 2021’de 4.867 dolar civarında rekor yüksek seviyeye ulaştıktan sonra %20’den fazla düştü. Bununla birlikte, sert fiyat düşüşü, ETH’nin bir sonraki rekor seviyeye ulaşamayacağı anlamına gelmiyor. Geniş çapta izlenen birkaç teknik, makroekonomik ve Blockchain göstergeler, birkaç ay içinde yeni rekor seviyelerinin gelebilme ihtimalini ortaya koyuyor.

Bu göstergelerden biri, 2022’nin ilk çeyreğinde Ether’in fiyatının 5.000 dolara ulaşmasını öngörürken, diğerleri yükseliş eğilimini desteklemeye hazır görünüyor.

ETH fiyat grafiğindeki düşen kama modeli

Ether’in son fiyat düzeltmesi, “düşen kama” olarak bilinen potansiyel bir klasik yükseliş tersine dönüş deseni çiziyor.

Ayrıntılı olarak bakarsak; Düşen takozlar tepede geniş başlar, ancak fiyat düştükçe daralır. Sonuç olarak, fiyat hareketi, reaksiyon zirveleri ve reaksiyon dipleri birbirine yaklaştıkça trendleri düşen konik bir şekil oluşturur. Tüccarlar, ancak fiyat, kama direncinin kararlı bir şekilde üzerine çıktıktan sonra yükseliş eğilimini fark eder.

Sonuç olarak, ETH fiyatının önümüzdeki seanslarda düşen kama direncinin üzerine çıkacağına dair beklentiler yüksek kalıyor. Bunu yaparken, kırılma noktasından ölçüldüğünde, kamanın üst ve alt trend çizgisi arasındaki maksimum mesafe kadar artması muhtemel.

Bu, Ether için kabaca fiyat hedefini 5.000 $ olarak belirler.

Borsalardaki ETH varlıkları azalmaya devam ediyor

Tüccarlar, genellikle tokenlerini fiat, sabit paralar veya diğer kripto para birimleri için satmayı/takas etmeyi düşündüklerinde borsalara taşırlar.

Genel olarak, kripto ticaret platformlarına yapılan daha fazla sayıda işlem, piyasadaki yüksek satış hissini yansıtır. Tersine, token işlemleri düşerse, piyasada güçlü bir elde tutma hissiyatı gösterirler.

Blockchain analitik hizmeti Glassnode tarafından toplanan veriler, borsalara zincir içi Ether mevduatlarının sayısının 3 Ocak’ta 23 ayın en düşük seviyesine düştüğünü gösteriyor.

ETH

Ek olarak, borsalara ETH gönderen Ether adreslerinin sayısını izleyen başka bir Glassnode metriği de, ETH/USD oranının yaklaşık %11 düştüğü dönem olan son 30 günde düşüşler bildirdi.

ETH

Bu arada, tüm borsalardaki toplam Ethereum bakiyesi, Ağustos 2020’den bu yana düşüş eğiliminde ve bu, fiyatı aynı dönemde yaklaşık 400 dolardan 3.800 doların biraz üzerine çıktığı için ETH yatırımcılarının uzun vadeli olduğunu gösteriyor.

Ethereum

Geleneksel piyasalarda ucuz para kalıcı olacak mı?

Ether’in Kasım 2021’den bugüne 1.000 doların üzerindeki düşüşü, büyük ölçüde ABD Merkez Bankası Federal Rezerv’in şahin dönüşünün ardından geldi.

ABD merkez bankası, artan enflasyonu durdurmak için aylık 120 milyar dolarlık varlık satın alma programının gevşetilmesini hızlandırmaya ve ardından 2022’de sıfıra yakın seviyelerden üç faiz artırımına karar verdi. Gevşek para politikası, Ethereum, Bitcoin (BTC) ve diğer kripto pazarlarında benzer fiyat artışlarının arkasındaki ana katalizörlerden biriydi.

ETHUSD

Ancak Fed’in enflasyonu şu anki %6,8 seviyesinden üç faiz artırımıyla ehlileştirme çabaları, uzun vadede Bitcoin ve Ethereum fiyatlarını etkilemeyebilir. Örneğin, kripto borç veren Nexo’nun yönetici ortağı Antoni Trenchev, ucuz paranın kalıcı olduğuna inanıyor.

Bloomberg’e verdiği demeçte, “2022’de Bitcoin ve kripto para birimleri için 1 numaralı etki faktörü merkez bankası politikasıdır” dedi.

“Ucuz para burada kalacak ve bunun kripto için büyük etkileri var. Fed’in, tahvil piyasasında olumsuz bir tepkiyle birlikte borsada %10-20’lik bir çöküşe dayanacak gücü yok.”

Macar doğumlu milyarder Thomas Peterffy, fiat paranın “cehenneme gitmesi” durumunda yatırımcıların net portföylerinin en az %2-3’ünü BTC ve ETH gibi kripto para birimlerine ayırmaları gerektiğini de söyledi.

Ayrıca Bridgewater Associates’in kurucusu Ray Dalio, yüksek enflasyonun yol açtığı nakit devalüasyon risklerine karşı portföyünde Bitcoin ve Ethereum tuttuğunu açıkladı.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin