Solana ağında yaşanan aksaklığın nedeni ortaya çıktı! İşte detaylar
Solana ağında yaşanan aksaklığın nedeni ortaya çıktı! İşte detaylar

Solana ağında yaşanan aksaklığın nedeni ortaya çıktı! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün piyasada, Solana’nın başka bir dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırısıyla karşı karşıya kaldığına dair haberler gündem oldu. Ancak bugün erken saatlerde yaşanan aksaklığın nedeni açıklandı. Yaşanan aksaklık “yanlış ölçülen geçişler nedeniyle bir miktar tıkanıklık” yerine çöktüğü ve bazı kullanıcıların txs zaman aşımına uğradığı ve yeniden denemek zorunda kaldığı geliştiriciler tarafından açıklandı. İşlemleri işlemek için geçen süre arttıkça, işlem oranı da ağda bir artış gördü. Ek olarak yaşanan sorunun giderildiği bildirildi.

Solana DDoS saldırıları temelde kusurlu blockchain anlamına mı geliyor?

Sahte DDoS saldırısı, Solana’nın altı aylık süre içindeki üçüncü saldırısı olacaktı. Ağ dün sabah erkenden çöktü ve geliştiriciler birkaç başarısız düzeltme girişiminden sonra yeniden başlatmak zorunda kaldı. Bu düzeltmeyle birlikte ağ 7 saat boş kaldı. Elde edilen Solana ağına yönelik bir DDoS saldırısı spekülasyonları hakkındaki rapora göre, DDoS saldırılarındaki artışın potansiyel olarak temel olarak blockchainde bir kusur olarak değerlendiriliyor.

Geçen yıl, Aralık ayı boyunca Grayscale tarafından yayınlanan güvenlik raporuna göre, Solana’nın yaygın olarak kullanılmayan yeni blockchain teknolojisiyle çalıştığını ve amaçlandığı gibi sonuçlanmama ihtimalini belirtti. Rapor, SOL Ağının işlevselliğini etkileyen veya ağı saldırılara karşı savunmasız duruma getiren kusurlar da dahil olmak üzere, altta yatan sorunların olabileceğini iddia etmişti.

Yaşanan aksaklık Solana fiyatını etkiledi mi?

DDoS saldırılarının SOL fiyatları üzerinde neredeyse hiç etkisi olmadı. Farklı nedenlerle art arda gelen kesinti sürelerine rağmen, Solana şu anda piyasada bulunan en iyi altcoinlerden biri olarak yer alıyor. Kripto para ayrıca piyasa değerine göre 5. sırada yer alırken 2021 yılının en fazla kazananları arasında yer aldı. Yazım sırasında, SOL son 24 saatte yüzde 1,24’lük bir artış ve 52 milyar doların üzerinde bir piyasa değeri ile 170 dolardan işlem görüyor.

SOL fiyatında hafif bir yükseliş eğiliminde olsa bile, SOL fiyatı Kasım 2021 tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 260 dolardan hâlâ çok geride yer alıyor. Bununla birlikte, bu aşağı eğimde piyasanın genel durumunu göz önünde bulundurmakta fayda var.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin