Brezilya çok yakında bir dijital para birimine sahip olabilir
Brezilya çok yakında bir dijital para birimine sahip olabilir

Brezilya, dijital para çalışma grubu kurdu: Dijital real mi geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Brezilya Merkez Bankası, dijital para birimlerini incelemek için bir çalışma grubu kurdu. Bankanın bu para birimlerine dair faydalar ve zorluklara ilişkin geniş çaplı araştırmalar gerçekleştirmek istediği öğrenildi. Bu çalışma grubunun dijital real çalışmaları yürüteceği iddiası ise şimdilik gerçeği yansıtmıyor.

Merkez bankası, çevrimiçi ödemelerin son yıllarda arttığını ve dijital bir para biriminin Brezilyalıların paralarıyla tamamen çevrim içi etkileşim kurmasına izin vereceğini söyledi.

Brezilya’da para basmanın maliyeti yılda 16 milyar dolar

Banka; dijital realin banknot ve madeni para basma ve bakım maliyetlerini azaltmaya da yardımcı olacağını söyledi. Brezilya’da kağıt para işlemenin tahmini maliyetinin yılda yaklaşık 90 milyar real (~16 milyar dolar) olduğunu belirten merkez bankası, bunun genellikle ülkelerin gayri safi yurtiçi hasılasının veya GSYİH’nın %1 ila %2’si arasında olduğunu da sözlerine ekledi.

Brezilya merkez bankası, dijital para biriminin “nihai” ihracının etkisini araştıracak olsa da bir dijital para çıkarıldığını görmeyebiliriz. Merkez bankası yetkilisi Rafael Sarres de Almeida, “Grubun onayının (merkez bankasının) dijital bir para birimi çıkaracağı anlamına gelmediğini belirtmek önemlidir.” dedi.

Dijital real mi geliyor?

Almeida, çalışmanın esas olarak merkez bankasının “topluma konu hakkında bir yanıt vermesine” yardımcı olacağını söyledi. Çalışma grubu ayrıca dijital para biriminin kasım ayında Brezilya’nın Pix adlı yaklaşan anında ödeme sistemine tamamlayıcı faydalar sağlayabileceğini değerlendirecek.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

Dijital para birimi ihraç modelini incelemek, olguyu ve potansiyel etkilerini anlamak için çok önemlidir. Çalışma grubu, finansal katılım, ekonomik büyüme, teknolojik yenilik ve işlemlerin artan verimliliği gibi alanlardaki olası sonuçları değerlendirmemize izin verecek ve böylece bu konuya daha fazla netlik kazandıracak.

Maliyet azaltmaya ek olarak, dijital para birimi Banco Central do Brasil’in stratejik hedeflerinden biri olan “finansal vatandaşlığı” artırabilir. Ekibin koordinatörü Aristides Andrade Cavalcante Neto, “Elektronik para birimi, para politikası araçları oluşturmanın yanı sıra paranın bugün olduğundan daha güvenli kullanımını kolaylaştırabilir.” diyor.

Bu arada Binance ve Google, güçlerini Blockchain devrimi için birleştirdi. Detayları buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin