Brezilya çok yakında bir dijital para birimine sahip olabilir
Brezilya çok yakında bir dijital para birimine sahip olabilir

Brezilya çok yakında bir dijital para birimine sahip olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Correio Braziliense raporuna göre, Brezilyalılar 2022’de bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarmaya hazırlanıyor. Banco Central (Brezilya merkez bankası) Başkanı Roberto Campos Neto, ülkenin merkez bankasının modernize olmak için çoktan önlemler aldığını belirtti.

Brezilya merkez bankası dijital para birimi çıkarma yolunda

Merkez bankası Kasım ayından itibaren cep telefonu, internet bankacılığı veya ATM kullanarak eşler arası ve işletmeler arası işlemleri 10 saniye veya daha kısa sürede gerçekleştirmeyi planlıyor.

Açık bankacılık sistemleri, müşterilerin bankalar arasında daha kolay geçiş yapmasını sağlayarak kullanıcı bilgilerinin alışverişine olanak tanıyor. Merkez bankası başkanı konuyla ilgili şöyle dedi:

CBDC’ler kendisini Bitcoin gibi ulusal güvene sahip olmayan kripto para birimlerinden ayırıyor, çünkü bu, ulusal para otoritesi tarafından halihazırda ihraç edilen para biriminin yeni bir temsil biçimidir.

Brezilya Merkez Bankası Banco Central, ulusal dijital para biriminin temelini atmaya çoktan başladı. Banka daha önce dijital para biriminin ulusal ödemeler ekosistemine nasıl uyacağını ve Brezilya ekonomisi üzerindeki etkisini değerlendirmek için özel bir grup oluşturduğunu duyurmuştu. Başkan, grubun konuyla ilgili bulgularını 6-12 ay içinde sunmasını beklediğini söylemişti.

ABD ve Çin bu alanda başı çekiyor

Amerika Birleşik Devletleri ve Çin gibi büyük ülkeler, yüz yüze olmayan işlemlerin artmasıyla muhtemelen kendi ulusal dijital para birimlerini çıkarmak için araştırmalarını geliştiriyorlar. Bank for International Settlements raporu, 2020’de CBDC’ler için dünya çapında internet aramalarının, daha önce bildirildiği gibi Bitcoin ve Libra aramalarını aştığını ortaya koydu.

Çin Halk Bankası (PBoC) şu anda birkaç şehirde DCEP olarak adlandırılan ulusal dijital para biriminin denemelerini yürütüyor ve hepsi yakında başlayacak. Banka daha önce DCEP’i küçük perakende işlemleri için test ettiğinden bahsetmişti.

Bu arada Bloomberg yeni Bitcoin tahmini ile gündemde. Detayları buradan okuyabilirsiniz.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin