BitMEX kurucularından biri daha teslim oldu: Milyarder Ben Delo
BitMEX kurucularından biri daha teslim oldu: Milyarder Ben Delo

BitMEX kurucularından biri daha teslim oldu: Milyarder Ben Delo

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – BitMEX kurucu ortağı Ben Delo, kara para aklama suçlamasıyla ABD’deki yetkililere teslim oldu.

İngiltere’den New York’a giden Delo, Pazartesi günü yapılan uzaktan yargılamada ABD Sulh Hakimi Sarah L. Cave’in huzurunda yargılandı, suçsuz olduğunu iddia etti ve 20 milyon dolarlık kefalet teminatı aldı. Delo artık tahvilde belirlenen şartlar doğrultusunda İngiltere’ye dönebilir.

Delo sözcüsü Rachel Miller yaptığı açıklamada, “Aleyhmindekisuçlamalar temelsizdir ve ABD makamlarının haksız erişimini temsil etmektedir” dedi. “Ben suçlamalara karşı kendini savunmak ve mahkemede ismini temize çıkarmak istiyorum” diye ekledi.

Oxford eğitimli bir matematikçi olan Delo, en çok kripto ticaret borsası BitMEX’in kurucu ortağı olarak biliniyor. Firma, varlığının büyük bir kısmı için dünyadaki en büyük kripto para vadeli işlem borsalarından biriydi, ancak o zamandan beri Binance ve FTX gibi diğer firmalara liderliğini kaybetti.

Ekim 2020’de Delo, BitMEX’in diğer iki kurucu ortağı Arthur Hayes ve Samuel Reed ve firmanın ilk çalışanı Gregory Dwyer ile birlikte ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ücret tablosunda seçildi.

Yeterli bir kara para aklama programını uygulamamaktan veya hizmetlerini ABD vatandaşlarına sunarken ayrıntılı bir Müşterini Tanı sürecini sürdürmekten suçlandılar.

Ekip o dönem bir şirket sözcüsü aracılığıyla iddiaları “şiddetle” savunacaklarını söyledi.

Suçlama belgesinde yer alan savcılar, BitMEX’in bir kripto para birimi hackinin gelirlerini aklamak için kullanıldığı ve İran’dan gelen müşterilerin kendi platformunda işlem gördüğü iddiaları da dahil olmak üzere kara para aklama ve yaptırım ihlalleri için hazır bir “araç” olduğunu söyledi. ABD yasalarına göre, en fazla beş yıl hapis cezasına tabiler.

Şirketin yargılamadan ve yönetmeliklerden kaçmak için Seyşeller’e kaydolduğunu da eklediler. Hayes’in, ülkenin yetkililerine “sadece bir Hindistan cevizi” ile rüşvet verilebileceğini bile söylediği aktarıldı.

Ancak yasa kısa sürede yerini buldu. Reed, Massachusetts’te tutuklanırken, Hayes ve Delo serbest kaldı. FBI Müdür Yardımcısı William Sweeney, o sırada sanıkların “iddia edilen suçlarının bedelinin tropikal meyvelerle ödenmeyeceğini yakında öğreneceklerini” söyledi.

Şimdilik, Hayes’in Nisan ayında teslim olma ihtimalini tartıştığı Singapur’da olduğu bildirildi. Dwyer ise hala kayıp.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin