Bitcoin ve Ethereum neden yükseliyor? Yükseliş nerede son bulacak?
Bitcoin ve Ethereum neden yükseliyor? Yükseliş nerede son bulacak?

Bitcoin ve Ethereum neden yükseliyor? Yükseliş nerede son bulacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dijital para birimleri Pazartesi akşamı Bitcoin ve Ethereum önderliğinde büyük bir ralli yaşarken, son 12 saat kripto para yatırımcıları için keyifli oldu.

Bitcoin ve Ethereum %10’un üzerinde arttı

Coingecko’daki verilere göre, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) son 24 saatte %10’dan fazla arttı ve böylece kripto para yatırımcılarının yüzlerinde bir kez daha gülümseme oluştu.

Verilere göre, dün 38.000 dolar civarında işlem gören Bitcoin şu anda %14 artışla 43.500 dolardan el değiştiriyor.

Benzer şekilde, hafta sonu düşüşü sırasında 2.700 doların altına düşen Ethereum (ETH), son 24 saatte %11,3 arttı ve bu yazının yazıldığı sırada 2.926 dolar civarında işlem görüyor.

Diğer kripto paralar da takipte

Piyasa değerine göre en büyük iki kripto para biriminin yanı sıra, Terra (LUNA), Ripple (XRP), Dogecoin (DOGE), Avalanche (AVAX), Cardano (ADA) ve Solana (SOL) gibi diğer kripto para birimleri de büyük kazançlar elde etti.

LUNA, bu süre zarfında %23 artarak son 24 saat içinde en önemli ralliyi yaşarken ADA, SOL ve AVAX sırasıyla %10,2, %10,1 ve %15 arttı.

Ripple ve Dogecoin, son 24 saat içinde sırasıyla %6,2 ve %6,4’lük hafif bir artış gördü.

Kripto para piyasası son 24 saat içinde olumlu tepki verirken, hisse senedi ve emtia piyasalarının bu başarıyı tekrarlayamadığını belirtmekte fayda var.

Rusya Bitcoin’e dönüyor

Raporlara göre, Rusya’nın devam eden Ukrayna işgaline dayanan büyük yaptırımları takiben, ülke bu yaptırımları aşmak için Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine dönmeyi düşünüyor. Piyasa duyarlılığı, yaptırımların Bitcoin’in benimsenmesinde bir artışa yol açabileceğini belirtiyor. Rusya’nın Bitcoin satın aldığına dair söylentiler yayılıyor.

Hafta sonu boyunca, günlerce süren tereddütlerin ardından ABD ve Avrupa, Rus bankalarını küresel finansal işlemleri destekleyen bir ağ olan SWIFT’ten çıkarmaya karar verdi.

Rusya’nın finans endüstrisi için olumsuz etkileri olacak hareketin, BTC’nin para birimini yükselterek 14. en büyük küresel para birimi haline getirdi ve Rus Rublesinin piyasa değerini düşürdüğü görüldü.

Bununla birlikte, ülkenin Bitcoin ödemelerini kabul etmeyi düşündüğü ve Avrupa ülkelerinin gaz kaynaklarına olan aşırı bağımlılığından yararlanabileceği bildirildiği için SWIFT yasağı Rusya ekonomisini etkilemeyebilir.

Kripto para birimleri SWIFT’e rakip

OANDA’nın kıdemli analisti Edward Moya, yakın tarihli bir notta, Rusya’nın dünyanın en büyük kripto para birimini satın alma olasılığının yanı sıra, dijital para birimlerinin artık SWIFT ile yakın rekabet olarak değerlendirildiğini söyledi. Moya’nın yorumlarını destekleyen kripto para yatırımcısı Michaël van de Poppe şunları söyledi:

“Bitcoin ve tüm en iyi altcoinler, yatırımcıların son Rus yaptırımlarının ardından DeFi’ye büyük yatırım yapma olasılığını fark etmesiyle bugün toparlanıyor.”

Poppe ayrıca Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin önümüzdeki haftalarda ralliye devam edebileceğini öne sürdü.

Bununla birlikte, Rusya Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine yönelirse, küresel düzenleyicilerin varlık sınıfına, değerini daha da zayıflatmak için katı önlemler getirme olasılığı var.

thecryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin