Bitcoin ve Ethereum madenciliği geliri Şubat ayında geriledi

Bitcoin ve Ethereum madenciliği geliri Şubat ayında geriledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto madenciliği, bir önceki ay içinde düşüş yaşadı. Genel kriz ortamında Bitcoin ve Ethereum madenciliği diğer aylara göre sönük geçirdi. Tek tek baktığımızda ise Ethereum’un Bitcoin’e göre daha iyi performans sergilediğini görüyoruz. Ama genel gelir Şubat ayı için iyi geçmedi. 

Şubat ayı Bitcoin madencileri için zor bir ay oldu. BeInCrypto Research’e göre, madenciler 2022’nin ikinci ayında yaklaşık 1,06 milyar dolar gelir elde edebildiler. Bu, diğer kripto para birimlerinin madencilik gelirleriyle karşılaştırıldığında etkileyici görünebilir. Ancak, Şubat ayı için Bitcoin ve Ethereum madenciliğinin toplam geliri büyük bir darbe aldı. 

Şubat ayı toplam geliri, Ocak 2022’ye kıyasla 380 milyon dolar düştü ve madencilik gelirinde %14’lük şaşırtıcı bir düşüş yaşandı.

Bitcoin ve Ethereum madenciliği düşüş yaşıyor

Bitcoin ve Ethereum madenciliği düşüş yaşıyor

Bitcoin madenciliğinin geçen yılki toplam karlılığı, 1,36 milyar dolarlık gelir kaydedilen Şubat 2021’den bu yana %21 düştü. Ocak 2022’de Bitcoin madencileri için tek günlük en yüksek gelir 60.16 milyon dolardı. Bitcoin madencileri için Şubat 2022’deki tek günlük gelir, yılın ilk ayındaki en iyi günün en yüksek seviyesinden %16 daha düşüktü.

Ethereum madenciliği ise düşük olmakla birlikte son iki ay içinde Bitcoin’i geride bıraktı. Ethereum madencileri 1,25 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı. Bitcoin’in ayak izlerini takip eden madencilik geliri, Ocak 2022’den itibaren %14 azaldı. Öte yandan Ethereum madenciliği de Şubat ayında yıllık bazda bir düşüş gördü. Şubat 2021’de, 2022 rakamının %10 azalmasıyla 1,39 milyar dolar gelir kaydedildi.

Ethereum madenciliği revaçta

Son olarak Bitcoin ve Ethereum madenciliği için insanlar kolay yolu seçiyor. Bitcoin’in zorlaşmasından dolayı Ethereum daha çok rağbet görüyor. 

Ethereum birkaç madencinin açık favorisi olmaya devam ediyor. Şubat ayındaki madencilik geliri düşüşünden önce, Ocak 2022, Ethereum madencilik gelirinin Bitcoin’i %20 oranında geride bırakmasını bunun bir kanıtı.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin