Kripto madenciliğine ilgi yeniden canlanıyor! Canaan açıkladı
Kripto madenciliğine ilgi yeniden canlanıyor! Canaan açıkladı

Bitcoin fiyat rallisi, madencilik hash oranında büyük artışa neden oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin aylar sonra yükselmeye başlamasıyla madencilik sektörü yavaş yavaş ayağa kalkıyor. Son DataLight araştırmaları, Bitcoin fiyatının doğrudan kripto madencilik hash oranını yansıttığını gösteriyor. Mayıs 2019’da, madencilik sektörü küllerinden yükselirken, metriklerin her ikisi de dokuz sonra en yüksek seviyelerine ulaştı.

Madencilik zorluğu düşüyor

Madencilik sektörü ayı piyasasının gazabını hissettikten sonra, birçok madencinin makinelerini kapatmak ya da pazardan ayrılmak seçenekleri arasında karar vermesi gerekiyordu. Bu sebeple, Aralık ayında Bitcoin dibe ulaştığında madencilik hash oranı önemli ölçüde düşmeye başladı.

Aslında, BTC 3 Aralık’ta madencilik hash oranında en büyük ikinci düşüşünü kaydetti. Düşük hash’ta, madenciler daha fazla kar elde edebilir. Yani az sayıda kalan madenciler, Btc fiyatı düşük olsa bile zarar etmez.

Bitcoin başına 2.000 dolar kâr

Bitcoin fiyatının 2 Nisan’da artmaya başlamasıyla birlikte kripto para birimi piyasasına olan ilgi yeniden arttı. Bu nedenle, Çin’de düşük elektrik maliyetlerinden yararlanabilecek olan madencilik işlemleri net kar olarak 2.000 dolara kadar çıkabildi.

Çin, küresel sanayinin yaklaşık 2/3’ünü temsil ederken, madencilik sektörüne bir yasaklama getirme konusunda çok titiz davranmıyor. Bu kaçınılmaz bir şekilde ağın hash oranının yükselmesine neden olacak ve böylece madenciliği ortalama bir madenci için daha karlı hale getirecek.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin