Bitcoin Cash hard forku bu altcoin Yüzde 51 saldırısıyla karşı karşıya
Bitcoin Cash hard forku bu altcoin Yüzde 51 saldırısıyla karşı karşıya

Bitcoin Cash hard forku bu altcoin Yüzde 51 saldırısıyla karşı karşıya

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yakın zamanda Bitcoin Cash’ten forklanan BCHA zinciri, şu anda zincirden geriye kalanları yok olmaya zorlayan isimsiz bir madenci tarafından saldırı altında.

Kural değiştirildi

voluntarism.dev olarak bilinen anonim madenci, Coinbase kuralını değiştirdi. Böylece tüm madencilerin blok ödüllerinin %100’ünü (%8 yerine) IFP adresine göndermeleri gerekiyor.

Bu soft bir fork demek ve bu bloklar diğer madenciler tarafından geçerli kabul ediliyor çünkü ABC kuralı en az %8’inin bağışlanması gerektiği şeklinde.

Buradaki fikir, “burada empoze edilen madenci vergisinin haksız olduğu ve BCHA madencilerden ödülün %8’ini almak istiyorsa, neden hepsini tamamen almıyoruz? Madenciler esasen iflas etmeye veya BCHA madenciliğini durdurmaya zorlanacaktı” düşüncesinden kaynaklanıyor.

voluntarism.dev Twitter’da konu ile ilgili olarak şunları söylüyor:

“Harcamalarımıza kıyasla ABC’nin BCH’den çaldığı değer miktarı soluk. Biz bir grup eski muhafız madenci ve balinayız. Bunu yıllarca yapabiliriz. Bir dahaki sefere fork eylemini gerçekleştirdiğinizde kendi genesis bloğunuzu, kendi gücünüzü kullanın ve kendi topluluğunuzu oluşturun.”

Fiyata etkisi

Şaşırtıcı bir şekilde, haberlerin hard forktan sonra hala BCHA’yı destekleyen borsalardan biri olan Coinex üzerindeki BCHA fiyatı üzerinde hiçbir etkisi yok gibi görünüyor.

Bununla birlikte, bunun gibi kripto paraların, çifte harcama sorununa duyarlı olan bir borsadan çıkarılması gerekiyor ve bu nedenle, birkaç kullanıcı ABC’yi listeden çıkarmak için Borsalara çağrıda bulunmak üzere  Twitter’dan paylaşımlarda bulundu.

Vitalik Buterin bir Tweette bu senaryoya değinerek,

“Madencilik havuzu %51 saldırısı ile BCHA’ya görünüşte onu yok etmek amacıyla saldırıyor. Bu, bir PoW zincirine yapılan ilk gerçek spawn kamp saldırısı mı olacak? “

Bununla birlikte, BCH topluluğundaki geliştiriciler aslında bu saldırıyı ağ için bir “savunma” olarak görüyorlar ve bir kullanıcı Bitcoin ABC’nin coinbase madencilerinin teşvikinin %8’ini yakalamak için BCH projesini hedef aldığını belirtiyor.

Yazım sırasında ağda 2 bloklu bir reorg meydana geldi.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin