Bahamalar kendi dijital para birimini önümüzdeki ay piyasaya sürüyor
Bahamalar Merkez Bankası, Ekim ayında ülke çapında dijital para biriminin piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Bahamalar kendi dijital para birimini önümüzdeki ay piyasaya sürüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bahamalar Merkez Bankası, Ekim ayında ülke çapında dijital para biriminin piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Bloomberg ‘in bugün bildirdiğine göre, 400 bin nüfuslu Karayip ülkesi, önümüzdeki ay “Sand Dollar” olarak isimlendirilen merkez bankası dijital para birimini (CBDC) piyasaya sürecek.

Bu hamle, onu muhtemelen dünyanın herhangi bir yerinde başlatılan ilk CBDC yapacak.

Benzer bir hamle için hazırlıklarını duyuran Çin’in ise 2022 Pekin Kış Olimpiyatları’na kadar kendi dijital yuan girişimini başlatmayacağı öğrenildi.

Sand Dollar

Yaklaşık 48.000 $ değerindeki yeni CBDC başlangıçta dolaşıma girecek ve mobil tabanlı bir cüzdan uygulaması aracılığıyla satışa sunulacak.

Sand Dollar Bahama dolarına (BSD) 1: 1 destekleniyor ve bu da ABD dolarına sabitleniyor.

Merkez bankası, talep edildiğinde daha fazla Sand Dollar’ı basacak, aynı zamanda parasal arzın şişmesini önlemek için fiziksel BSD’yi tedavülden kaldıracak.

Bloomberg’e konuşan merkez bankasının eSolutions’tan sorumlu başkan yardımcısı Chaozhen Chen, CBDC’nin takımadaların bazı uzak adalarındaki insanlara ve işletmelere finansal hizmetlere daha iyi erişim sağlamak için tasarlandığını söyledi.

Bu haber merkez bankasının CBDC’yi tasarlamak ve uygulamak için yerel teknoloji sağlayıcısı NZIA’yı ilk kez devreye soktuktan bir yıldan fazla bir süre sonra geldi.

Sand Dollar Exuma ve Abaco gibi uzak adalarda zaten test edilmiş durumda.

Coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin