ECB Başkanı Christine Lagarde’nin Dijital Euro ile İlgili Açıklaması
ECB Başkanı Christine Lagarde’nin Dijital Euro ile İlgili Açıklaması

Avrupa Merkez Bankası, insanların Dijital Euro’ya olan güvenini ölçmek için anket yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Merkez Bankası, “Dijital Euro ile ilgili olarak halkın ve ilgili paydaşların görüşlerini dinlemek” istediğini açıkladıktan sonra, merkez bankası dijital para birimi ile ilgili olarak bir anket başlattı.

Banka, yapılan anketle Avrupalıların büyük ölçüde dijital euro’ya güvenip güvenmediğini ve kabul edip etmediğini anlamalarına yardımcı olacağını umuyor. Devam eden araştırma ve anketlerinin sonucuna bakılmaksızın, ECB “2021’in ortasına doğru” CBDC’yi başlatmak (veya etmemek) konusunda bir karara varacağını belirtti.

CBDC için hazırlıklar

ECB’nin, COVID-19 salgını ortasında CBDC projesinin gelişimini hızlandırdığı ve bu bağlamda yukarıda bahsedilen kamu istişaresinin başlangıcını çerçevelediği söyleniyor. ECB, virüsün yayılmasını engellemek için vatandaşların temassız ödemelere başvurduklarını ve birçok perakende kullanıcının BTC ve diğer özel kripto para birimlerine yatırım yaptığını iddia ediyor.

Bu eğilim, yöneticileri kendi dijital para birimlerini yaratmaya itiyor gibi görünüyor. Dahası, ECB, bir CBDC düzenlemenin, “geleneksel ödeme hizmetlerinin artık çalışmayabileceği durumlarda – doğal afetler veya salgınlar gibi – aşırı olayların etkisini hafifletmesine yardımcı olabileceğine inanıyor.

Bununla birlikte, vatandaşlara, işletmelere, STK’lara, sendikalara ve diğerlerine açık olan bu anket, katılımcılardan aşağıdaki resimde görüldüğü gibi, gelecekteki CBDC’nin yönlerini önem sırasına göre sıralamalarını istiyor:

Anket katılımcılarından ne isteniyor?

Ankette, ECB ayrıca katılımcıları dijital euro kullanmalarını engelleyecek, katılımcıların öngörebilecekleri belirli zorluklar hakkında yorum yapmaya davet ediyor. Ankette ayrıca katılımcılardan, her bir ödemeyi işlemek için bir merkez bankasına veya aracıya ihtiyaç duymayan bir dijital euro ile aracıların işlemleri kaydetmesini gerektiren bir dijital euro arasında seçim yapmaları da isteniyor.

ECB anketine göre: aracısız bir CBDC şu anlama geliyor:

Dijital bir euro kullanmak nakit ödemelere daha yakın hissettiriyor. Ancak dijital formda – dijital euroyu internete bağlı olmadığınızda bile kullanabilirsiniz ve gizliliğiniz ve kişisel verileriniz daha iyi korunur.

Öte yandan, ECB, aracılarla bir CBDC’nin, dijital Eueo’yu şu anda mevcut olan elektronik bankacılık hizmetlerine ve uygulamalarına entegre etmeyi kolaylaştırabileceğini ifade ediyor.

Anketin diğer yönleri, finans ve teknoloji profesyonellerinin bakış açılarını ölçüyor ve veri koruma ve mahremiyet, Kara Para Aklamayı Önleme, çapraz para birimi ödemeleri; Euro bölgesi dışında kullanım ve diğerleri arasında ticari sistemlerle entegrasyon gibi konulara yer veriyor.

Şimdiye kadar ECB yetkilileri, Dijital Euro’nun sadece nakit parayı tamamlayacağı ve onun yerine geçmeyeceği konusunda ısrar etti. Euro’nun bu elektronik versiyonu dijital bir cüzdanda saklanacak ve yine de blok zincirine dayalı olacak. Bununla birlikte, dijital para birimi geleneksel bir kurum tarafından desteklendiğinden, merkezi olacağı da unutulmamalı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin