Avrupa Merkez Bankası Başkanı’ndan kritik stabilcoin ve kripto para açıklaması!
Avrupa Merkez Bankası Başkanı’ndan kritik stabilcoin ve kripto para açıklaması!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı’ndan kritik stabilcoin ve kripto para açıklaması!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, stabilcoinlerin “ciddi riskler taşıdığını” iddia etti. Lagarde ayrıca kripto para endüstrisinden de söz etti.

Lagarde stabilcoinleri hem övdü hem de eleştirdi

Bugün yaptığı açıklamada ödemeler ve teknolojinin kesişme noktasına değinen Lagarde’ın açıklamaları, Avrupa Birliği’nin nihai olarak tamamen dijital bir euro yaratılmasını onaylamaya yaklaşmasıyla birlikte geliyor. Lagarde daha önce, dünyanın dört bir yanındaki diğer kurumlar merkez bankası dijital para birimi girişimlerini sürdürürken, evet veya hayır kararının ocak ayında verileceğini belirtmişti.

Fiziksel paranın tamamlayıcısı olarak dijital euro hakkında konuşan ECB lideri, eğer uygulanırsa dijital euronun bölgedeki “parasal egemenliği” desteklemeye yardımcı olacağını vurguladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Nakit kullanımındaki düşüşten euro bölgesinde yabancı dijital para birimlerinin alımını önceden yapmaya kadar bir dizi gelecek senaryosunda önemli olabilir. Hem merkez bankası parasına sürekli erişim hem de parasal egemenliği sağlamak için dijital bir euro çıkarmak gerekli olabilir. Dijital bir euro aynı zamanda devam eden Avrupa entegrasyonu sürecinin bir amblemi olacak ve nihayetinde Avrupa’nın dijital ekonomilerini birleştirmeye yardımcı olacaktır.

Lagarde: “Kripto para birimleri ile ilgili riskler var.”

Kripto varlıklar konusunda ise Lagarde şunları söyledi:

Ana risk, tamamen teknolojiye ve tanımlanabilir bir ihraççı veya hak talebinde bulunulmaması şeklindeki kusurlu konsepte güvenmektir. Bu aynı zamanda, kullanıcıların sabit bir değeri koruyan kripto varlıklara güvenemeyeceği anlamına da gelir: bunlar son derece değişken, likit olmayan ve spekülatiftir. Bu nedenle paranın tüm işlevlerini yerine getirmez.

Stabilcoinler hakkında konuştuğunda yorumları özellikle işaret edildi.

Lagarde, “Stabilcoinler ödemelerde ek yenilikler sağlayabilir ve sosyal medyaya, ticarete ve diğer platformlara iyi bir şekilde entegre edilebilirse de, ciddi riskler oluşturuyorlar” diyerek devam etti:

Yaygın olarak benimsenirse, finansal istikrarı ve parasal egemenliği tehdit edebilirler. Örneğin ihraççı sabit bir değeri garanti edemezse veya kayıpları karşılayamayacakmış gibi algılanırsa problem olabilir. Ek olarak, stabilcoinleri bir depo olarak kullanmak değer, banka mevduatlarının istikrarlı paralara kaymasını tetikleyebilir ve bu da bankaların operasyonları ve para politikasının iletimi üzerinde bir etkiye sahip olabilir.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin