Dijital euro geliyor
Dijital euro geliyor

Avrupa kolları sıvadı: Dijital euro geri sayımı başladı! Kritik tarih belli oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avrupa Birliği, 2023’te dijital euro ile ilgili mevzuatı resmi olarak değerlendirmeye hazırlanıyor.

Avrupa Komisyonu’ndan üst düzey bir yetkili, ilk olarak Politico tarafından bildirilen kararı Çarşamba günü duyurdu.

2023’te dijital euro hareketliliği olabilir

AB’nin Finansal İstikrar, Finansal Hizmetler ve Sermaye Piyasaları Birliği Komiseri Mairead McGuinness verdiği demeçte, “Hedefimiz 2023’ün başlarında mevzuatı masaya koymak. Önümüzdeki haftalarda hedeflenen bir yasama danışmanlığı söz konusu.” dedi.

Daha önce bildirildiği gibi, Avrupalı ​​yetkililer olası herhangi bir lansmanın uzun yıllar sonra mümkün olabileceğini vurgularken, dijital euroya giden yol yavaş ilerliyor. Bu alandaki araştırmalar, Avrupa Birliği’nin yönetim aygıtının unsurlarıyla birlikte Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından yürütülüyor.

Ekim ayında ECB, üyeliğini oluşturmak için bankacılık ve ödemeler sektöründen yararlanarak dijital euroya odaklanan 30 kişilik bir danışma grubu oluşturdu. Dünyanın dört bir yanındaki diğer merkez bankalarının kendi CBDC projeleri hakkında söylediği gibi, Avrupa’daki yetkililer herhangi bir dijital euro lansmanının özel sektörle koordinasyon gerektireceğini söylüyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin