Bu hamle gelirse Bitcoin için büyük fiyat düzeltmesi gerçekleşebilir! Stratejistler uyarıyor
Bu hamle gelirse Bitcoin için büyük fiyat düzeltmesi gerçekleşebilir! Stratejistler uyarıyor

Araştırma Coinbase’ın halka arzının bu rakamlarda olabileceğine işaret ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD merkezli kripto para borsası devi Coinbase, geçtiğimiz günlerde analistlerin 28 milyar dolar değerinde olabileceğini tahmin ettiği bir halka arz ile halka açılma planlarını doğrulayan bir taslak kayıt sundu.

Coinbase Global, 18 Aralık’ta Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile gizli olarak bir taslak kayıt beyanı sunduğunu duyurdu.

Duyuru, ABD merkezli halka açık şirketler için SEC tarafından talep edilen yeni menkul kıymetler için ilk kayıt formu olan Form S-1’e atıfta bulunmakta..

İlk halka arz için başvuruda bulunmayı planlayan şirketler için gerekli olan SEC Form S-1, 1933 Menkul Kıymetler Yasası uyarınca kayıt beyanı olarak da biliniyor.

28 milyar dolarlık halka arz

Messari Crypto’daki araştırmacı Mira Christanto, firmanın bazı iş ve ticaret rakamlarına derin bir dalış yaptı ve 28 milyar dolarlık potansiyel bir değere ulaştı.

“Coinbase’in halka arz duyurusunun ardından şirkete 28 milyar $ değer biçiyoruz. Coinbase, 20 Aralık’ta günlük 1 milyar dolarlık hacim ile öne çıkan borsalardan biri.”

Araştırmacı, modelin Coinbase’in iş segmentlerini ticaret ücretleri, saklama ücretleri, banka kartları ve diğer kriterlere göre ayırmak için kullanıldığını da ekledi.

Ticaret hacminin öncelikle kurumsal müşterilerden geldiğini, ancak müşteri başına ortalama varlıkların 703 $ olduğunu vurguladı.

Kripto saklama rakamı daha da etkileyici, 2019’da tutulan 7 milyar dolardan 20 milyar dolara veya Tradingview tarafından 2020’de bildirildiği üzere tüm kripto piyasası değerinin %3.12’sine yükselmiş durumda.

2012 yılında Y Combinator’den bir tohum yatırımı ile başlatılan Coinbase, 2017 yılında tek boynuzlu at statüsüne ulaştı. Christanto, hisse senedi yatırımcılarının kripto yönelimine aç olduğunu belirten birkaç büyük kurumsal fonun performansını gösterdi.

Rekor halka arz için Coinbase yönetim kurulu değişikliği

Araştırmacı, halka açılma hazırlığını gösteren büyük bir şirket yönetim kurulu değişikliğinden de bahsetti.

“Kısa bir süre önce şirket, şirketin 28 milyar dolar değerinde olduğunu görebilecek bir teklif için son hazırlıklar gibi görünen, girişim kapitalisti Marc Andreessen ve Google emektarı Gokul Rajaram ile eski Cisco CFO Kelly Kramer’ı dahil ederek yönetim kurulunu yeniden oluşturdu.”

Investopedia’ya göre bu hamle, Facebook (16 milyar dolar), Visa (18 milyar dolar) ve hatta muhtemelen e-ticaret devi Alibaba (25 milyar dolar) gibi endüstri devlerini geride bırakarak şimdiye kadarki en büyük halka arzlardan biri olabilir.

Bu haber ilk defa cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin