Andreessen Horowitz FinCEN'in kripto kurallarıyla ilgili yaklaşımını sert eleştirdi
Andreessen Horowitz FinCEN'in kripto kurallarıyla ilgili yaklaşımını sert eleştirdi

Andreessen Horowitz FinCEN’in kripto kurallarıyla ilgili yaklaşımını sert eleştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Risk sermayesi firması, ABD düzenleyicilerinin kripto karşısındaki son tutumunu sert eleştirdi.

A16z olarak da bilinen büyük risk sermayesi şirketi Andreessen Horowitz, Amerika Birleşik Devletleri’nde yakın zamanda önerilen bir düzenlemeye karşı çıkan kriptoyla ilgili en son şirket oldu.

Tatili fırsat bilmek

A16z genel ortağı Kathryn Haun’un bir blog gönderisine göre, Mali Suçları Uygulama Ağı “tatili fırsat bilerek hükümetin kendi yerleşik kural koyma prosedürlerini ihlal eden aceleye getirilmiş, incelenmemiş bir kural” yayınladı.

Steven Mnuchin’in Hazine Bakanlığı’nın yetkisi altında faaliyet gösteren FinCEN, geçen ayın sonlarında para hizmetleri işinin yanı sıra ABD’ye kayıtlı kripto para birimi borsalarının “kendi kendine barındırılan” cüzdanlarla işlem yapmasını kısıtlayacak bir düzenleme önerdi.

Etkili bir şekilde, yeni düzenleme “çeşitli kripto para birimlerinin müşterilerinin karşı taraflarının ayrıntılı kişisel tanımlanabilir bilgilerini toplamasını ve raporlamasını gerektirecektir.”

Haun, bu standardın “bugün finans endüstrisinin başka hiçbir sektörüne uygulanmadığını” belirtti.

Haun, ele almayı düşündüğü sorunlardan herhangi birini çözememenin yanı sıra, kuralın Banka Gizlilik Yasası’nın yetkilerini genişleterek ABD anayasasının dördüncü değişikliğini ihlal ettiğini söylüyor.

Süre çok kısa

Ayrıca, a16z’nin FinCEN’e resmi cevabında, firmanın avukatı, düzenleyicinin, normal 60 gün yerine önerilen yasa hakkında geri bildirim ve yorum için tatiller boyunca sadece altı iş günü izin verdiğini belirtti.

Kripto topluluğundan bazıları, FinCEN’in hareketini, Başkan Donald Trump’ın son dakika kurallarını zorlayan topal ördek yönetiminin başka bir parçası olarak nitelendirdi.

Haun, “FinCEN, giden bir yönetimin on birinci saatinde keyfi ve kaprisli bir ajans eyleminin tüm özelliklerini taşıyan bir kural önerdi” dedi.

Büyük ABD kripto para birimi şirketi Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, bu düşünceyi Twitter’da tekrarladı.

FinCEN’in önerilen kuralı yayınlandığından bu yana, kripto endüstrisi liderleri aktif olarak geri bildirimde bulunuyor. Armstrong, yasal işlemin gerekli olduğu takdirde Coinbase’in düzenleyicileri diğer büyük firmalarla birlikte mahkemeye götürmeye istekli olacağını belirtti.

Dün, Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey, FinCEN’e bir mektup yazdı ve kuralın “sadece kanun uygulama yeteneklerini engellemekle kalmayacağını, aynı zamanda teknolojinin tasarlandığı şekilde kripto para biriminde işlem yapan müşterilerin sorunsuz bir şekilde aktarım yapmasına olanak tanıyan rekabetçi bir hizmet oluşturma yeteneğimizi engelleyerek Amerikan yenilikçiliğini de sınırlayacağını”belirtti.”

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin