Adobe Photoshop, NFT hırsızlığıyla mücadele edeceğini açıkladı
Adobe Photoshop, NFT hırsızlığıyla mücadele edeceğini açıkladı

Adobe Photoshop, NFT hırsızlığıyla mücadele edeceğini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Adobe, Photoshop uygulamasında NFT ile uğraşan kişilerin deneyimini geliştirecek bir özellik başlatmayı planladığını duyurdu. Bu özellik sayesinde kullanıcıların NFT’lerin orijinalliğini doğrulaması mümkün olacak.

Content Credentials adlı özellik, NFT satıcılarının Adobe ID’lerini kripto cüzdanlarıyla birleştirmelerine olanak tanıyacak ve böylece NFT’nin kaynağını doğrulayan, doğrulanmış bir sertifika oluşturulmasına olanak sağlayacak.

Adobe Ürün Müdürü, Scott Belsky, Ekim ayı sonuna kadar aynı debuting önizlemesiyle, Photoshop uygulamasına bu yeni özelliği entegre edeceğini açıkladı. Belsky ayrıca Content Credentials tarafından geliştirilen atıf verilerinin bir IPFS sisteminde depolanacağını da sözlerine ekledi. IPFS sistemi bu özelliği sayesinde şirket verilerinden sorumlu olmayacağından, dosyaların bir tür ademi merkeziyetçilik sağlayacağına işaret ediyor.

Adobe Photoshop ve NFT

Belsky, bu Adobe özelliğinin lansmanının artan müşteri talebinin ardından geldiğini belirtti. Platformdaki sanatçıların, diğer insanların sanatlarını taklit etmesinden sonra sanatlarının çalınmasından şikayet ettiklerini kaydetti. Hâl böyle olunca alıcıların orijinal yaratıcıyı bulması imkansız hâle geliyor.

Sanat hırsızlığı, NFT sektöründeki en büyük sorunlardan biri olmuştur. Kendi yaratmadıkları ve haklarına sahip olmadıkları sanat eserlerini basan birçok insan olmuştur. NFT sanatını çalmak kolaydır çünkü sanatın telif hakkı olmaması sebebiyle herkes onu basıp satabilir.

Blockchain, başkalarının NFT’leri basmasını engellemek için kullanılabilecek özelliklere sahip değildir. NFT blok zincirinde basıldığında ve alıcıların orijinal parça hakkında hiçbir fikri olmadığında, kopyaları satın almak için kandırılabilirler.

Adobe’nin getireceği bu yeni özelliği, başkalarının sahte NFT’leri basmasını engellemez, ancak satıcıların orijinal parçaları sattıklarını doğrulamasını sağlayarak bir alıcının aldatılmasını önler.

 

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin