ABD Hazine Bakanlığından kripto endüstrisini ilgilendirebilecek hamle!
ABD Hazine Bakanlığından kripto endüstrisini ilgilendirebilecek hamle!

ABD Hazine Bakanlığından kripto endüstrisini ilgilendirebilecek hamle!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Hazine Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile birlikte, fidye yazılımı ödemeleriyle bağlantılı bir kripto para birimi borsasına yeni yaptırımlar getirdiklerini duyurdu.

Bir kripto para borsasına yaptırım geldi

Hazine Yabancı Varlık Kontrol Ofisi (OFAC), bağlı kuruluşlar IZIBITS OU, Chatextech SIA ve Hightrade Finance Ltd ile birlikte Chatex’i yaptırım listesine eklediklerini açıkladı. Hazine, Chatex’in fidye yazılımı ödemelerini kolaylaştırdığını tespit ettiklerini belirtti.

Açıklama şöyle:

“Pek çok ülkede var olduğunu iddia eden Chatex, birden fazla fidye yazılımı varyantı için işlemleri kolaylaştırdı. Chatex’in bilinen işlemlerinin analizi, yarısından fazlasının doğrudan darknet pazarları, yüksek riskli borsalar gibi yasa dışı veya yüksek riskli faaliyetlere kadar takip edildiğini gösteriyor.”

Chatex, OFAC’ın Eylül ayı sonunda onayladığı ve doğrudan bir kripto borsasına karşı ilk kez harekete geçtiği Rusya merkezli bir başka OTC masası olan Suex ile olan bağlantılarıyla biliniyordu. Egor Petukhovsky, her iki borsanın da kurucusu. Ancak Suex’in hemen ardından Chatex’ten ayrıldığını duyurdu.

Hazine, firmalara ek olarak, fidye yazılımı tabanlı organize suç gruplarıyla ilişkili iki kişi olarak gösterilen Yaroslav Vasinskyi ve Yevgeniy Polyanin’i de hedef aldı.

Blockchain analitik firması Chainalysis’in bir temsilcisi The Block’a şunları söyledi:

“Chatex, Eylül 2018’de faaliyete başladığından bu yana, darknet pazarlarından 17 milyon dolardan fazla yasa dışı fon da dahil olmak üzere en az 77,5 milyon dolar Bitcoin aldı. TheFiniko ve QubitTech.ai ile çeşitli fidye yazılımı türlerini kullandılar.”

“Kripto para alanında ortak standartlar uygulamalıyız”

Dışişleri Bakanlığı ayrıca Sodinokibi/REvil hizmet olarak fidye yazılımı çetelerinin liderleri için 10 milyon dolarlık bir ödül de duyurdu.

Hazine’nin duyurusu kripto endüstrisine de ulaşıyor gibi görünüyor:

“Çoğu sanal para birimi etkinliği yasal olsa da, sanal para birimi fidye yazılımı ödemeleri için birincil mekanizma olmaya devam ediyor. Bazı sanal para birimi borsaları fidye yazılımı ekosisteminin önemli bir parçası. Amerika Birleşik Devletleri uluslararası toplumu parayla mücadele konusunda uluslararası standartları etkin bir şekilde uygulamaya çağırıyor. Sanal para birimi alanında, özellikle sanal para birimi borsalarıyla ilgili olarak, terörizmin finansmanına (AML/CFT) karşı aklama/karşı koyma adına standartlar uygulamalıyız.”

Suex olayından beri Hazine, kripto endüstrisi ile meşgul meşgul ve yaptırım ihlallerini önlemek için yeni kullanıcı dostu kılavuzlar yayımlıyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin