2022 yılında işletmeler kripto ödemelerini kabul etmeyi düşünüyor mu?

2022 yılında işletmeler kripto ödemelerini kabul etmeyi düşünüyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2022 yılında yatırımcıların kripto varlıklarından beklentileri yüksek. Aynı durum dünya içinde geçerli. Yani ekonominin baş aktörleri ve dünyayı yöneten bürokratlarda beklentilerini yüksek tutmasa da bu alana doğru kayıyor. İşletme ve kurumlar yavaş yavaş dijital varlıklara entegre olma çabasında. Bunun için ilk adımlar 2021 yılında El Salvador tarafından atılmış oldu. Şimdi bunlara yenisi eklenebilir. 

Ödeme işlemcisi devi Visa tarafından yakın zamanda bir anket yapıldı. Ankete dokuz ülkeden katılımcılar boy gösterdi. Anket sonucuna göre neredeyse dörtte biri, bu yıl içinde dijital para birimlerini bir ödeme şekli olarak benimsemeyi düşündüklerini söyledi. Ödemeyi benimseyenler ise küçük işletmelerin olduğunu söyleyelim. Ayrıca, bu ülkelerdeki tüketicilerin %13’ü, perakende mağazalarının önümüzdeki 12 ay içinde kripto ödemelerine izin vermeye başlayacağını tahmin ediyor.

İnsanlar kripto varlıklara güveniyor

Visa, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Brezilya ve Singapur dahil olmak üzere dünya genelinde dokuz ülkeden 2.250 küçük işletme sahibiyle anket yaptı. Sonuçlara göre, her dört katılımcıdan biri, devam eden yılın sonundan önce bir ödeme yöntemi olarak Bitcoin veya bazı alternatif madeni paraları benimsemeyi planlıyor.

2022 yılı bitmeden işletmelerin dijital varlıkları ödeme olarak kabul etmesi büyük ses getirir. Dünya çapında zincir haline gelmiş şirketlerinde dahil olması varlıkların ne kadar önemli olduğunu gösterir. Burada insanların ne kadar güvendiğini gözden kaçırmamak gerekir. 

Visa, Birleşik Arap Emirlikleri, Hong Kong, Singapur ve Brezilya merkezli küçük işletme tüccarlarının %30’undan fazlasının önümüzdeki aylarda müşterilerine kripto para birimi seçenekleri sunmayı planladığını tahmin ediyor. Buna karşılık, ABD’dekilerin %19’u ve Kanada’dakilerin sadece %8’i aynı şeyi yapmayı planladığını söylüyor.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin