Ütopya: ABD, Bitcoin’i yasaklarsa neler olur?
Ütopya: ABD, Bitcoin’i yasaklarsa neler olur?

Güney Kore gizlilik odaklı kripto paraları yasaklıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin mali düzenleyicisi, yeni kara para aklama (AML) hükümleri ve özel kripto para ticareti yasağı ile birlikte, yakında çıkacak olan kripto düzenlemelerinde bir dizi yeni değişikliğe hazırlanıyor.

Mart ayında yürürlüğe girecek

Düzenleyici Finansal Hizmetler Komisyonu’nun Mali İstihbarat Biriminde (FIU) uzman bir AML ekibi, ülkenin ilk kripto özelinde yürürlüğe girecek ayrıntılı bir dizi düzenlemeyi açıkladı. Mevzuat önümüzdeki yıl Mart ayında yürürlüğe girecek.

Gizlilik odaklı kripto paralara bir darbe indiren yeni mevzuat, FIU yerel kripto ticaretinde anonimliğin “tüm biçimleri”ni ortadan kaldırmaya söz verdiğinden, zcash (ZEC) ve monero (XMR) gibi tokenların kullanımını ve ticaretini resmi olarak yasaklıyor.

Ancak, şu anda hiçbir büyük Güney Kore borsası gizlilik koinlerini listelemiyor. Bu yılın başlarında listeden kaldırılan son gizlilik tokenı Monero olmuştu.

Kullanımda resmilik

Mevcut hükümet yönergeleri, müşterilere fiat açma-kapama hizmeti veren bankalara da sorumluluklar yüklüyor. Bu çerçevede kripto para borsalarına hizmet sunan bankalar, sosyal güvenlik numaraları ve diğer kimlik biçimleriyle doğrulanan “gerçek ad” ile kripto para borsalarına hizmet verecek.

Bu yönergeler önümüzdeki yıl zorunlu hale gelecek. Ancak FIU, borsaların kendileri için belirlenen AML gerekliliklerine ek olarak, bankaların borsalarda (ve müşteriler için) AML risk değerlendirme kontrollerini yürütmekten sorumlu olacağını belirten yeni bir düzenleme katmanı ekledi.

Bu, halihazırda hizmetlerini altı aylık sözleşmeye dayalı olarak borsalara sunan bankalara daha da fazla güç sağlayacak.

cryptonews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin