Boston Fed'e önemli atama
Boston Fed'e önemli atama

Fed’e kritik atama! Kripto paralara katkısı olur mu? İşte yanıtı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Boston Federal Rezerv Bankası, Michigan Üniversitesi’nden ekonomist Susan M. Collins’i yeni başkanı ve CEO’su olarak görev yapmak üzere seçti. Peki bu karar neden önemli?

İlk siyahi kadın başkan

Söz konusu koltuk Eylül 2021’de, dönemin Cumhurbaşkanı Eric Rosengren’in görevdeyken menkul kıymet ticaretiyle ilgili bir tartışmalar çıktığı için emekli olmasıyla boşaldı. Jamaikalı-Amerikalı Collins, Fed tarihinde bir Federal Rezerv Bankasına liderlik eden ilk siyahi kadın olacak. 1 Temmuz’da göreve başlayacak.

Boston Fed, Federal Rezerv’in 12 bölgesel şubesinden biri. Fed’in Guvernörler Kurulu ve Federal Açık Piyasa Komitesi veya FOMC ile birlikte, Federal Rezerv Bankaları ABD para politikasının gelişimine katılıyor. Boston Fed başkanı aynı zamanda faiz oranlarını belirlemekten sorumlu organ olan FOMC’de oy kullanan üyeler olarak görev yapan beş bölgesel Rezerv bankası liderinden biri.

Dijital varlıklara katkısı olur mu?

Boston Fed, Massachusetts Institute of Technology’deki Digital Currency Initiative ile ortaklaşa olarak, varsayımsal bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) tasarımı geliştirmeyi ve test etmeyi amaçlayan bir araştırma girişimi olan Project Hamilton’ın ilk aşamasını yakın zamanda tamamladı.

Bir akademisyen olarak Collins, kalkınma ekonomisi, döviz kuru rejimleri ve makroekonomik dengesizlikler üzerine çalıştı. Kariyeri boyunca CBDC’ler veya genel olarak dijital varlıklarla ilgili kamuya açıklama yapmadı. Ayrıca para politikası görüşleri hakkında çok az şey biliniyor: Bir Reuters raporuna göre, Collins 2019’daki bir röportajda Fed’in %2 enflasyon hedefini yükseltmekten yana konuşmuştu.

Yine de orta vadede bu atamaya olumlu bakılıyor. Dijital varlıklarla ilgili açıklama yapmamış olsa da Boston Fed’in CBDC çalışmalarından ötürü Collins’in de kripto alanına yakınlaşması beklenebilir. İzleyip göreceğiz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin