Facebook, Novi kripto cüzdanı için Coinbase ve Paxos ile anlaştı
Facebook, Novi kripto cüzdanı için Coinbase ve Paxos ile anlaştı

Facebook, Novi kripto cüzdanı için Coinbase ve Paxos ile anlaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Facebook dijital cüzdanı Novi için Coinbase ile ortaklığını duyurdu. Novi cüzdanı pilot bir uygulamayla ilk olarak ABD ve Guatemala’da yer alan kişilerin erişimine açıklacak. Dijital cüzdanı Novi’nin pilot sürümü aracılığıyla Paxos Doları satın alınabilecek.

Bugün Coinbase, Facebook’un yeni dijital cüzdan yan kuruluşu Novi’nin pilot programı için kripto saklama hizmetleri sağlayacağını duyurdu. Pilot zaten ABD ve Guatemala’da uygulamaya geçti. Google Play ve Apple App mağazasından bulunabilir. Facebook’un uzun zamandır beklenen kripto para birimi Diem’den bahsedilmese de pilot kullanıcılar Novi hesapları aracılığıyla Paxos Doları (USDP) ticareti yapabilecekleri duyuruldu.

Paxos ayrıca, bugünün pilot uygulaması hakkında bir yazı yayınladı ve şunları söyledi:

Bu haber, dijital varlıklarda bir değişimi temsil ediyor, çünkü ilk defa stabilcoinler, kripto ekosisteminin dışındaki bir tüketici cüzdanında yer alabilecek.

Novi’de satın alınan tüm Paxos Doları, Coinbase Custody aracılığıyla mevduata alınacak. Kullanıcılar daha sonra dünyanın her yerine hızlı, güvenli ve hiçbir ücret ödemeden para gönderebilecek.

Facebook Diem ile ilgili yeni gelişme var mı?

Facebook 2019 yılında ilk olarak dijital bir cüzdan ve “Libra” adlı bir stabil coin ile kripto hizmetlerine yer vereceğini duyurdu. Bugünkü lansman, ilk aşamanın başarıyla gerçekleştiğini ve hedeflere göre ilerlendiğini gösteriyor.

İki yıl önce Libra Derneğinde banka mevduatları ve devlet tahvilleri gibi düşük volatiliteli varlıkların, istikrarlı ve saygın merkez bankaları yer alıyordu.

O zamandan beri Libra Derneği, finans devleri PayPal, MasterCard ve eBay dahil sekiz kurucu üyesini kaybetti. Para biriminin adı daha sonra “Diem” olarak değiştirildi. Tether veya USD Coin gibi ABD dolarına sabitlenecek. İki yıldan fazla bir süre sonra, görünürde bir lansman yok gibi görünüyor.

Diem’in bugünkü pilot uygulamada olmamasına rağmen, yapılan açıklamada projenin hâlâ yaklaşmakta olduğunu doğruladı ve şunları belirtti:

Diem’e desteğimiz değişmedi. Düzenleyici onayı aldıktan sonra Novi’yi Diem ödeme ağına taşımayı hedefliyoruz.

decrypt 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin