featured

Ethereum Tırmanışı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

aaGeçtiğimiz hafta Kipto Para piyasaları genel anlamda kırmızı tabloların çizildiği bir düşüş grafiği yaşamıştı. Birçok görüşe göre bu düşüş sektörün lokomotifi olan Bitcoin’e bağlanıyordu. Ethereum da bu düşüşten nasibini aldı. Aylardır süren yükseliş grafiğinde sırasıyla 200$ seviyesini, 300$ seviyesini ve son olarak 400$ seviyesini aşmış ve tarihinin en yüksek kur’u olan 415$ seviyesini görmüştü.

Geçtiğimiz hafta tüm kripto para sektöründeki ciddi düşüş ivmesine eşlik eden Ethereum, 130$ bandına düşmüş ve yatırımcılarını oldukça korkutmuştu. Nihayet Pazar günü düşüşünü durduran Ethereum hızla yükselmeye başlayarak 3 günü baz aldığımızda neredeyse %70’lik bir kur artışı ile yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Coinmarketcap verilerine göre 200$’ın üzerine tırmanan Ethereum gün içerisinde 19.4 Milyar $ piyasa hacmine ulaştı.

Bitcoin’in teknik alt yapı değişikliği konusunda neticeye varılması beklenen 1 Ağustos tarihi, kripto para sektörüyle ilgilenen yatırımcıların büyük çoğunluğunun coinlerini gerçek para birimlerine çevirmeleri, sektörün genelinin bir düşüşe geçmiş olmasına sebep verdiği çok açık. Ancak görülüyorki, uzmanların yaptığı açıklamalar neticesinde, Bitcoin kullanıcıları daha aklı selim hareket etmeye başlamış. Bitcoin kullanıcıları için seçenekler birisi de, ellerindeki Bitcoinleri alt koinlere çevirip 1 ağustosu atlatmak. Bu noktada Ethereum’u değerlendiren yatırımcıların, Ethereum kurunun tekrar güven kazanmasına sebebiyet vermiş olabileceğini söyleyebiliriz.


Sinan Dündoğan

Kripto Para Haber / Kurucu
Kripto Para Araştırmacısı


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Kripto Para Piyasalarında Tsunami Başladı mı?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin