Dolar analizi: Bugün 8,40’a çıkan dolar-TL tekrar 8,20’ye geriledi, sırada ne var?
Dolar analizi: Bugün 8,40’a çıkan dolar-TL tekrar 8,20’ye geriledi, sırada ne var?

Dolar analizi: Bugün 8,40’a çıkan dolar/TL tekrar 8,20’ye geriledi, sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Türk lirası pazartesi günkü kusursuz kazanımların bir kısmını bugün itibarıyla kaybetti. Dolar/TL bugünkü dönüşte 8,40 bölgesine kadar yükseldi. Sonrasında yeni bir atak gerçekleşti ve 8,20 seviyesine geri döndük.

Ağbal hamlesi olumlu reaksiyon aldı

Başlangıçta piyasa katılımcıları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumartesi günü TCMB Başkanı Uysal’ı görevden alıp Ağbal’ı yerine getirmesini olumlu algılamıştı. Pazartesi günü bu sebeple TL, dolar karşısında 2018 yazından bu yana en iyi gününü geçirdi. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası da gündeme bomba gibi düşen bir diğer gelişmeydi.

Yeni Başkan Ağbal, Uysal’ın yerel para birimini savunmak için uyguladığı geri sıkılaştırma ve döviz müdahalelerine yönelik güçlü muhalefetiyle tanınıyor.

Faiz artırımı kapıda olabilir

Ağbal’ın, ülkedeki acil yapısal reform ihtiyacının yanı sıra en azından 500 baz puanlık bir faiz artırımı uygulayacağı düşünülüyor. Faiz kararı bankanın 19 Kasım toplantısında duyurulabilir ancak acil durum faiz artırımına yönelik düşünceler daha erken yükseltmenin de mümkün olabileceğini öne sürüyor.

Türk lirası yılın başından bu yana yüzde 30’luk kayıp bildirerek açık ara en kötü performans gösteren EM para birimlerinden biri olmaya devam ediyor. Son olayların ışığında, Türkiye’nin 5 yıllık Kredi Temerrüt Swapları (CDS) en son ekim ayı sonunda 514 civarında görülen seviyelere geriledi.

Dolar/TL için destek ve direnç seviyeleri

Parite şu anda 8,2350’de günlük %2,40 kazanç kaydetti. Bir sonraki engelin 8,5777’de (tüm zamanların en yüksek seviyesi – 6 Kasım) olabileceği düşünülüyor.

Aşağı yönde 7,9876’nın (9 Kasım’ın en düşük seviyesi) altına bir düşüş 7,7916’yı (55 günlük SMA) ve sonunda 7,7787’yi (22 Ekim’in en düşük seviyesi) karşımıza çıkarabilir.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin