Bitcoin'in 27.000'de mola verdikten sonra Altcoin'lerde hareket başladı
Bitcoin'in 27.000'de mola verdikten sonra Altcoin 'lerde hareket başladı

Dev İtalyan banka gelecek yıl kripto hizmetlerini piyasaya sürecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Banca Generali, bir İtalyan saklama hizmeti sağlayıcısı ile ortaklığın ardından 2021’de müşterilerine kripto hizmeti sunacak.

Bankalardan yönelim devam ediyor

Büyük İtalyan özel bankası Banca Generali, 2021’de kripto para birimi hizmetleri sunmayı planlıyor. 15 Aralık’ta yapılan bir duyuruya göre Banca Generali, geleneksel finans kurumlarına dijital varlıkları yönetmek için çözümler sunan bir fintech şirketi olan Conio ile kurumsal ve ticari bir ortaklığa girdi. Bu ortaklığın içerisinde cüzdanlar ve saklama hizmeti de bulunuyor.

Banca Generali’nin bir sözcüsü bankanın yakın gelecekte bir kripto para birimi borsası başlatmayı planlamadığını, bunun yerine “cüzdan olarak Conio ile hizmet” sağlamayı planladığını söyledi.

Banca Generali ayrıca, Banka’nın müşterilerine sunduğu dijital hizmetler yelpazesinin bir parçası olarak şirketin büyümesini ve ürünlerinin dağıtımını desteklemek için, Conio’da bir hisse sahibi olacak. Böylelikle banka, Conio’nun 14 milyon dolarlık sermaye artışına katıldı.

Conio

2015 yılında kurulan Conio, İtalya merkezli ilk Bitcoin (BTC) cüzdanı olduğunu iddia ediyor. Firma, bankalar gibi kurumları hedefleyen özel bir saklama teknolojisi geliştirdi. Geçmişte Conio, Hype ve Nexi Open Banking gibi büyük fintech bankacılık platformlarıyla ortaklık kurdu.

Banca Generali, 2020’de kripto ile ilgili planlarını açıklayan tek İtalyan bankası değil. Mart 2020’de İtalyan Banco Sella, müşterilerin Hype platformu aracılığıyla Bitcoin satın almalarına, satmalarına ve saklamalarına olanak tanıyan kendi Bitcoin ticaret hizmetini başlattı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin