Bu DeFi tokeni piyasa iyileşmesine öncülük ediyor!
Bu DeFi tokeni piyasa iyileşmesine öncülük ediyor!

Bu DeFi tokeni piyasa iyileşmesine öncülük ediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto pazarındaki en büyük ikinci DeFi protokolü olan Maker (MKR), DeFi tokenlerinin pazar toparlanmasına öncülük ediyor. Maker %5’in üzerinde kazanç elde etti. Bitcoin bu hafta büyük çöküş yaşamasının ardından 36.000 doalrın üzerine çıktı. Genel olarak kripto piyasası toparlanmaya başlarken bazı altcoinler ivme kazanıyor. Kripto pazarındaki en büyük ikinci DeFi protokolü olan Maker (MKR), üzerinde ilgi oldukça fazla. Altcoin’in yazım sırasında %5’in üzerindeki kazançları, özellikle daha büyük pazardaki son dalgalı fiyat hareketinden sonra, piyasa katılımcılarını genel olarak Maker ve DeFi tokenlerine ilgiyi artırıyor.

DeFi tokeni MKR nereye gidiyor?

Geçen hafta, Maker, en son Şubat 2021’de görülen en düşük seviyesini test etti. En son zirve fiyatına geçen yıl Mayıs ayında ulaşmıştı. Yazım sırasında ATH değerinin yüzde 70 altında işlem görüyor.

Tokenin 2021’in ilk iki çeyreğindeki kazanımları övgüye değer olsa da, geçen haftaki kayıplar, Into The Block’tan alınan verilere göre Maker HODLer’ların %36’sına yakınını kaybetti. Bununla birlikte, MKR’nin son iki günde %15’e yakın kazancına rağmen, kripto para için daha büyük duyarlılık mevcut.

DeFi tokenleri toparlanacak mı?

Fantom, Aave, The Graph ve Maker gibi DeFi tokenleri, BTC’nin %2’ye yakın kazanç grafiği çizdiği için toparlanmayı kaydeden ilk tokenler oldu. Özellikle, Fantom, piyasa değerine göre ilk 100 kripto parada en çok kazananlardan biri olarak yer alıyor. FTM %10’un üzerinde kazanç elde etti. Diğer taraftan AAVE ve The Graph, günlük grafikte sırasıyla %2 ve %3,8 artış kaydetti ve Loopring de %12,36 arttı.

Bununla birlikte, DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer %2,8 düşerek yazım sırasında 195,78 milyar dolar oldu. Ek olarak, MKR’nin DeFi’deki TVL’sine bakıldığında geçen hafta 17.17 milyar dolar olan değeri 15,08 milyar dolara düştü. Özellikle, MKR’nin DeFi’deki TVL’si, MKR’nin 3.030 dolar değerinde olduğu 1 Aralık’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 19.9 milyar dolara ulaşmıştı.

Kısa vadede MKR’nin RSI’si fiyatla birlikte toparlanırken, Bitcoin kısa süre içinde tekrar düşüşe geçerse fiyatın düşmesi beklenebilir.

Maker için, bir sonraki düşük fiyat seviyesi 1.300 dolarda kalırken, bir sonraki yükseliş fiyat seviyeleri 2.240 dolar ve 2.500 dolarlık kritik dirençlerde olacak. Yazım sırasında MKR günlük %5’in biraz üzerinde kazanç kaydederek 1.905,76 dolar seviyesinde dalgalandı.

fxempire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin