featured

DeFi saldırısı son bulmuyor, Saldırgan bu sefer 13,4 milyon dolar çaldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir multi-milyon dolarlık DeFi saldırısı daha gerçekleşti. En son saldırı, bu sabah erken saatlerde gerçekleşti. Saldırgan yaklaşık 13.4 milyon dolar çaldı. Bu sefer DEUS Finance DAO etkilendi.

DEUS ekibi, kullanıcı fonlarının güvende olduğunu açıkladı. DEUS Finance DAO, büyük bir saldırıya maruz kalan en son DeFi protokolü oldu. Ethereum, Fantom, BNB Zinciri ve bir dizi diğer Katman 1 ağlarında çalışan çok zincirli DeFi projesi, Perşembe sabahı erken saatlerde bir flaş saldırıya maruz kaldı.

DEUS Finance, DeFi saldırısı listesinin son kurbanı

Zincir üstü veriler, bir saldırganın Fantom’daki bir DEUS likidite havuzunu hedeflemek için bir flash krediden yararlandı. İlk Ethereum DeFi projesi Aave tarafından öncülük edilen flash krediler, DeFi kullanıcılarına aynı işlemde krediyi geri ödedikleri sürece herhangi bir teminat vermeden sınırsız miktarda sermaye ödünç alma olanağı sağlıyor. Flaş krediler, DeFi inovasyonunun bir örneği olsa da, milyonlarca dolarlık birçok hack’te oynadıkları önemli rol nedeniyle tartışmalı hale geldi.

DeFi saldırısı, yakın zamanda yaşanan diğer birçok olaya benzer bir senaryoyu takip ediyor. Blockchain güvenlik firması PeckShield’ın bir tweet fırtınasında belirttiği gibi, bilgisayar korsanı krediyi bir fiyatı manipüle etmek için kullandı. Böylece DEUS’un DEI sabit parasının fiyatını yapay olarak şişirebildi. Daha sonrasında DEI’yi daha fazla sermaye ödünç almak için teminat olarak kullandılar ve USDC için bir ticaret gerçekleştirdiler. Krediyi ödediklerinde ise, geriye ceplerinde yaklaşık 13.4 milyon dolar kaldı.

Anlık kredi saldırısını gerçekleştirdikten sonra, bilgisayar korsanı, Fantom’dan Ethereum’a kazançları taşıdı. Fonları “temiz” bir adrese aktarmak için saldırgan Tornado Cash’i kullandı. DeFi saldırısı yapanların çoğunluğu yaygın olarak Ethereum tabanlı bir gizlilik koruma protokolü olan Tornado Cash’i tercih ediyor.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin