featured

Yatırımcıların en çok tercih ettiği 5 DeFi platformu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto yatırımcıları tarafından DeFi platformları ilgi görüyor. Özellikle de merkeziyetisiz bir sisteme sahip olmasından ötürü dünya çapında yatırımcıların tercihleri arasında yer alıyor. Kriptoların yasak olduğu ya da kısıtlamaların fazla olduğu ülkelerde ise kullanım daha çok oluyor. İşte yatırımcıların en çok tercih ettiği 5 DeFi platformu…

En iyi 5 DeFi platformu ve Blockchain ağları

Birçok blok zinciri ağı, özellikle Ethereum, merkezi olmayan finans platformlarında (TVL) kilitli varlıklardan güç kazanıyor. Ethereum, TVL açısından en popüler blok zinciri ağı olmasına rağmen, işlem ücretleri nispeten yüksek kalıyor. 

Ethereum’un yüksek olmasından dolayı yatırımcılar alternatiflere yöneliyor. Bu nedenle çok sayıda yatırımcı Binance Smart Chain, Terra, Avalanche (AVAX) ve Elrond (EGLD) gibi zincirlere kayıyor. Yatırımcılar alternatif DeFi sistemlerinde yer almasından dolayı 5 DeFi platformu daha çok ön plana çıkıyor.

PancakSwap (CAKE)

PancakeSwap’in günlük 13,5 milyondan fazla ziyareti var. Bu ziyaret ile DeFi’lar arasında en popüler platform. PancakeSwap’ta listelenen token sayısı 4.260’tır. Bu sayı, birçok merkezi kripto para borsasında listelenen token sayısının oldukça üzerindedir. Platformdaki tokenlar arasındaki değişim çok hızlı ve çok düşük işlem ücretleri ile gerçekleşir.

Uniswap (UNI)

Ethereum ağı üzerinde çalışan Uniswap, aynı zamanda ilk etkili DeFi’ler arasında yer alıyor. Uniswap, Ethereum ekosistemindeki tüm merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler) arasında en fazla geliştirici etkinliğine sahip platformu. Piyasa değerine göre de üst sıralarda yer alan yerel tokena sahip. En iyi 5 DeFi platformu arasında önemli bir konumda yer alıyor.

Yatırımcılar Uniswap’ta 7,8 milyar dolarlık TVL’ye sahipler. Uniswap, bu konuda tüm DeFi’ler arasında 9. sırada yer alıyor. En yüksek TVL’ye sahip merkezi olmayan finans platformları sırasıyla Curve, Anchor ve AAVE’dir.

Osmosis (OSMO)

TVL açısından 29. sırada yer alan Osmosis, en çok ziyaret edilen üçüncü DeFi oldu. Osmosis, Terra ekosisteminde üretilen  Terra doları (UST)  için listeliyor. Bu ekosistemde faaliyet gösteren birçok token sağlıyor.

Cosmos ekosistemindeki birçok token için stake hizmetleri de sunuyor. Platformda birçok likidite havuzu bulunuyor. Bunlardan Cosmos/OSMO havuzu 379 milyon doları içeriyor ve tahmini %50 APR sağlıyor.

Trader JOE

AVAX geliştiricileri, merkezi olmayan finans alanında çalışmaya devam ediyor. Ava Labs, bu haftaki çalışmalarının bir kısmı ile kurumsal DeFis’i etkinleştiren araçlar geliştirdi.

Avalanche ekosisteminde faaliyet gösteren DeFi’ler arasında Benqi (QI) ve Trader JOE en popüler platformlar arasında ilk iki sırada yer alıyor. Günlük 3,3 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Trader JOE, 1,1 milyar$ ile AVAX TVL açısından 5’inci sırada yer alıyor.

Maiar DeFi

En iyi 5 DeFi platformu listesinde son sırada Maiar var. Zincirdeki birçok platform, Yüzüklerin Efendisi Serisinin adını almıştır. Bunlardan biri olan Maiar, Elrond ekosistemindeki en aktif dApp olarak hizmet ediyor.

Aynı zamanda Maiar DeFi Wallet adlı bir tarayıcı cüzdanı içeren platform, bir launchpad uygulaması ve staking programları da içeriyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin