Coinbase Rus kişi ve kuruluşlarına bağlı 25.000 kripto adresini engelledi
Coinbase Rus kişi ve kuruluşlarına bağlı 25.000 kripto adresini engelledi

Coinbase Rus kişi ve kuruluşlarına bağlı 25.000 kripto adresini engelledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Coinbase, Rus kişi ve kuruluşları ile bağlantılı 25.000’den fazla Blockchain adresine erişimi engellediğini duyurdu.

Coinbase baş hukuk görevlisi Paul Grewal, şirketin Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yanıt olarak dünya çapında hükümetler tarafından bireylere ve bölgelere uygulanan yaptırımlara uyduğunu açıkladı. Borsa ayrıca, Coinbase dışında yaptırım uygulanan kişiler tarafından tutulan hesapları belirlemek için “sofistike Blockchainanalitiği” kullanıyor.

Şirket, yaptırım uygulanan aktörlere erişimi engellemeye, kaçırma girişimlerini tespit etmeye ve yüksek riskli davranışları belirlemeye kararlı Yaptırım uygulanan kişi ve kuruluşlar yeni hesap açamayacaklar.

Coinbase, engellenen tüm adresleri ABD hükümetiyle de paylaştı.

“Bugün Coinbase, birçoğu kendi proaktif araştırmalarımızla belirlediğimiz, yasa dışı faaliyetlerde bulunduğuna inandığımız Rus kişi veya kuruluşlarla ilgili 25.000’den fazla adresi engelliyor.

Bu adresleri belirledikten sonra, yaptırımların uygulanmasını daha fazla desteklemek için hükümetle paylaştık.”

Grewal, Coinbase’in hesap başvurularını Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, Singapur, Kanada ve Japonya gibi diğer ülkeler tarafından tutulanlar da dahil olmak üzere yaptırım uygulanan kişi veya kuruluşların listelerine karşı kontrol ettiğini açıkladı.

Grewal şunları ekledi:

“Yaptırımlar, ulusal güvenliği teşvik etme ve yasa dışı saldırganlığı caydırmada hayati bir rol oynuyor ve Coinbase, hükümet yetkililerinin bu çabalarını tam olarak destekliyor.

Bunları ne zaman, nerede ve nasıl uygulayacaklarına en iyi onlar karar verir.”

Diğer kripto şirketleri, Rus kuruluşlarına bağlı kripto adreslerini engellemeyi reddetti, Binance kurucusu kripto para birimlerinin Rusya’nın yaptırımlardan kaçmasına yardımcı olmayacağını açıkladı.

securityaffairs


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin