Çin, kripto madenciliğini 'son derece zararlı' olarak adlandırıyor, ancak nedeni oldukça farklı
Çin, kripto madenciliğini 'son derece zararlı' olarak adlandırıyor, ancak nedeni oldukça farklı

Çin kripto yasağı: Ülkenin en büyük kripto borsası bugün birçok hizmetini askıya aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Huobi, bugün itibarıyla tüm Çin kullanıcıları için vadeli işlemleri, sözleşmeleri ve diğer türev hizmetlerini tamamen kapattı. Ayrıca, borsadan yapılan önceki bildirime göre, Çinli kullanıcılar için para çekme işlevi 1 ila 2 aylık zaman zarfında devam edecek.

Ancak şirket, takas öncesi olası piyasa dalgalanmaları riskini önlemek için kullanıcılarını son tarihten önce pozisyonlarını kapatmaları konusunda uyardı. Düzenleyici baskılardan dolayı, Huobi’nin aşamalı kapanışı artık sona yaklaşıyor, bu da ne yazık ki Çin’de merkezi olmayan dönemin sonu anlamına geliyor.

Huobi, bu ayın başlarında bir duyuru yayınlamıştı:

Yerel hükümet düzenleyici politika gereksinimlerine yanıt olarak Huobi Global, anakara Çin’deki kullanıcı varlıklarının güvenliğini sağlama öncelikleri göz önünde bulundurarak düzenli bir tasfiye ve geri çekme işlemini tamamlayacak. Kullanıcılar, Huobi Global’deki varlıklarınızın %100’ünün kullanılacağından ve geri çekileceğinden emin olabilir.

Çin’de borsalar beyaz bayrak sallıyor

Geçen ay Huobi, Çin düzenleyicilerine beyaz bayrak sallayarak anakara Çin kullanıcıları için yeni hesap açılışlarının askıya alındığını duyurdu. Çin’in en büyük borsası, 14 Aralık’a kadar tüm mevduat işlevlerini daha da askıya alacak ve ardından 15 Aralık 2021’e kadar spot ticaret hizmetlerini kapatacak. Ek olarak, Çin anakara kullanıcılarının mevcut hesaplarının kapatılması 31 Aralık gece yarısına kadar tamamlanacak.

Çin Halk Bankası, “yasadışı” ve “son derece spekülatif” dijital varlıkları tamamen yasaklamak için yönergeler yayınladı. Huobi ile birlikte düzenleyici baskıya boyun eğen bir diğer kripto borsası devi Binance oldu.

Küresel bir düzenleyici baskısından sonra Binance, uygulaması veya web sitesi aracılığıyla Çin cep telefonu numaralarını kullanan hesap kayıtlarının askıya alındığını duyurdu. Ayrıca Binance uygulaması Çin’de de indirilemiyor. Çinli Gazeteci Colin Wu’ya göre, 20’den fazla kripto şirketi Çinli kullanıcılar için hizmetleri devre dışı bıraktı, ancak hükümet, Çin’de baskıları genişleterek devam ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin