Çin ilk büyük dijital para birimini hayata geçirirken ABD'nin gücünü sarsabilir mi?
Çin ilk büyük dijital para birimini hayata geçirirken ABD'nin gücünü sarsabilir mi?

Çin: Dijital Yuan yakın zamanda WeChat Pay ve Alipay’in yerini alacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tartışmamız gereken bir soru var: “Dijital Yuan ana elektronik ödeme aracı olarak Alipay, WeChat Pay ve banka kartlarının yerini alabilir mi?”

Dijital Yuan nerede olacak?

Çin Merkez Bankası’nın eski Başkanı Li Lihui’ye, CBDC’ler hakkındaki 2020 Caijing Yıllık Toplantısı sırasında sorulan soru buydu. Yönetici, en azından önümüzdeki on yıl boyunca Alipay, WeChat Pay ve kredi / banka kartlarının Çin’de ana ödeme araçları olmaya devam edeceğini söyleyerek, dijital Yuan’ın bu ödeme araçlarının yerini almayacağını ekledi.

Ancak, Bank of China’nın eski Başkanı, dijital Yuan’ın Çin’in diğer ödeme araçlarına göre bazı avantajları, idari otorite gibi avantajları ve saklama işlemlerinin teknik avantajı olduğunu söyledi. Yetkili ayrıca, CBDC’nin dijital cüzdanının banka hesaplarına nasıl bağlanmayacağına dikkat çekti. Bu hamle, Bank of China’da bir hesap açmadan, dijital bir Yuan cüzdanı almak ve uygun ödeme sistemini gerçekleştirmek isteyen yabancı kullanıcıları çekebilecek bir durum ortaya koyuyor.

Dijital Yuan’ın başarılı olma ihtimali

Lihui’ye göre, dijital Renminbi’nin başarısı, nihayetinde ana ödeme araçları olarak WeChat Pay ve Alipay’in yerini almasına veya hatta sınır ötesi aşamalara geçmesine, belki de küresel bir dijital para birimi olarak gelişmesine bağlı olacak.

Lihui, bununla birlikte, Çin’deki ticari bankalar için, örneğin merkez bankasının doğrudan kamu mevduatlarını absorbe etmesi gibi, ticari bankaların başlangıçtaki kredi kapasitesini zayıflatabilecek ve bir koşuyu körükleyebilecek sorunlar yaratabileceğini de sözlerine ekledi.

“Ülkemiz dünyanın en büyük nüfusa sahip ülkesidir ve ödeme pazarımızın ölçeği aynı zamanda dünyanın en büyüğüdür. Böyle bir pazarda Çin yasal dijital para birimini çıkardığımızda, dijital para araçlarının bu kadar eşzamanlı bir pazarda güvenilirliğini sağlamalıyız.”

Dünya çapında güncellemeler

Bu arada, dünya çapındaki birçok merkez bankası kendi CBDC projeleri ile ilgili güncellemeler yayınladı. Geçen ayın başlarında, birkaç merkez bankası BIS ile işbirliği potansiyelini vurgulayan bir rapor yayınladı.

Şimdiye kadar Çin, CBDC yarışına liderlik ediyor. Aslında, Çin Merkez Bankası Başkanı’na göre Dijital Yuan, pilot programında toplamı 2 milyar yuan’dan (yaklaşık 299 milyon $) fazla olan dört milyondan fazla işlemde zaten kullanılmış durumda.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin