Çin arama devi Baidu, kendi Metaverse evrenini oluşturacak
Çin arama devi Baidu, kendi Metaverse evrenini oluşturacak

Çin arama devi Baidu, kendi Metaverse evrenini oluşturacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çinli arama motoru devi Baidu, 27 Aralık’ta aynı zamanda ilk Baidu AI Geliştirici Konferansını da gerçekleştirecek olan metaverse ürünü Xirang’ın piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Etkinlikle birlikte 100.000’den fazla insan birbiriyle etkileşime girebilecek.

Duyuruya göre, Xirang, binlerce kullanıcının çalışması için geniş bir etkileşimli alan yaratacak ilk yerli metaverse evreni. Baidu şirketinin başkan yardımcısının yaptığı açıklamaya göre, metaverse hala geliştirmenin ilk aşamasında ve Xirang gibi projeler oluşturulmaya devam ediyor. Henüz hazırlık aşamasında bulunuyor.

Baidu’nun Metaverse’i ile ilgili detaylar

Yeni metaverse evreni, Çin şehir tasarımı unsurlarıyla bir Mobius halka gezegeni olarak oluşturulacak ve içinde bazı kültürel unsurları içerecek. Kullanıcılar bu evrende, kişisel toplantılar, alışveriş ve başkalarıyla iletişim için kurmak için kendi avatarlarını oluşturabilecekler.

Ayrıca, Xirang oyun sürecinde daha derin bir etki yaratmak için sürükleyici ses ve görsel efektler içerir. Sanal evren, herhangi bir kullanıcının küresel sesli sohbete katılmasına ve diğer avatarlarla anında iletişim kurmasına izin verecek.

Baidu, metaverse kullanıcılarına modern grafikler ve çok kişili etkileşimin yardımıyla yüksek seviyeli sürükleyici bir deneyim sunacağını belirtti. Baidu’nun amacı, motoru, yapay zekası ve bulut bilişimi yardımıyla piyasadaki teknik olarak en gelişmiş metaverse ürününü yaratmaktı.

Aralık ayının sonlarında Xirang metaverse’de düzenlenecek konferans, Baidu tarafından 2017’den bu yana başlatılan en büyük teknoloji konferanslarından biri. Aynı zamanda en büyük AI geliştirici konferansı olmaya devam ediyor. Etkinlikte çeşitli şirketler ve teknoloji geliştiriciler yer alacak. Etkinlik katılımcıları modern internet teknolojileri, yapay zeka ve metaverse teknolojisinin daha da geliştirilmesi hakkında tartışacak.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin