featured

Cardano yeni bir dönüm noktasına ulaştı! Ekosistem büyürken fiyat da yükseliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Cardano (ADA) fiyatı, haftayı olumlu bir notla kapatıyor gibi görünüyor. Blockchain, son 28 günde 2 milyon işlem kaydederek yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Bu iyi haberler ışığında fiyat son 24 saatte %4 oranında bir artış yaşadı. Bu durum, blockchain’e olan ilginin arttığının bir işaretidir.

Cardano

Cardano, bu yıl toplamda 1,245 yeni projeye ev sahipliği yaptı. Başlatılan projeler, geçen aya kıyasla ufak bir artış kaydederek 126’dan 129’a yükseldi. Cardano, Mayıs ayında ana ağda Marlowe akıllı sözleşme platformunu başlattı. Bu proje, şimdiye kadar platformdaki olumlu duyguları destekleyen bir harekete neden oldu.

Geçen ay blockchain’de daha fazla yerel token piyasaya sürüldü. Bu da Marlowe lansmanı ile etkinleştirilen akıllı sözleşmelerin bir fark yarattığının kanıtıdır. Platformda geçen ay 65,8 milyon işlem gerçekleştirilirken bu ay 67,8 milyona bir artış gözlemlendi.

Büyüme devam ediyor

Cardano, Ethereum’un önemli bir rakibidir. Her ikisi de TVL tarafından tanımlandığı şekliyle DeFi faaliyetleri açısından hâlâ çok farklı. DeFiLlama’daki verilere göre, Ethereum DeFi TVL değeri 27,25 milyar dolar iken Cardano’nunki 177 milyon dolar olarak belirtildi.

Blockchain, yılbaşından bu yana gerçekleştirdiği yeniliklerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Binance borsası, protokol için ek desteği de genişletti.

Yol haritasında tanımlandığı gibi ürün ve teknoloji yükseltmeleriyle emin adımlarla yolunda ilerlerken, ana ağda Hydra ana protokolünün piyasaya sürülmesiyle ölçeklenebilirlik mantrasına liderlik etmek için önemli ölçüde baskı yaptı. Charles Hoskinson liderliğinde Cardano, aynı zamanda piyasadaki en merkezi olmayan Proof-of-Stake (PoS) protokollerinden biri olmaya çalışıyor.

ABD SEC’in artık staking faaliyetlerini kısıtlamasıyla, gözde blockchain’in likit staking teklifiyle daha iyi bir alternatif olduğu da belirlendi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin